ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL İLÇELER

YÜREKLERİ TİTRETEN BİR İMAN HİKÂYESİ

Bu yazımızda sizlere Durali Yılmaz hocamızın Çilekeş Müslümanlar kitabında yer verdiği, Sahabe’den Süheyb-i Rumi’nin Hz. Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’den işitip ölmeden önce Ashab-ı Kiram’a anlattığı ibretlerle dolu bir hikâyeyi nakletmeye çalışacağım. Allah Rasûlü, Hz. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurmuş:

“Vaktiyle bir hükümdar varmış, hükümdarın da bir sihirbazı varmış. Sihirbaz, ihtiyarladıktan sonra hükümdara demiş ki: Artık ben, yaşımı başımı aldım; ölümüm yaklaştı. Bana bir genç gönder de sihirbazlık sanatını öğreteyim. Hükümdar onun bu teklifini uygun bulmuş ve kendisine bir genç göndermiş. Sihirbaz, bu gence, sanatını öğretmeye başlamış. Fakat hükümdarın konağı ile sihirbazın evi arasında da yaşayan bir zâhid varmış. Sihir öğrenmeye başlayan genç, bir gün bu zâhide uğrayarak onu dinlemiş ve onun sözlerini beğenmiş. Genç, zâhidin sohbetlerine öylesine dalmış ki sihirbaza gidememiş. Ertesi gün sihirbaza vardığında; sihirbaz ona: Niçin geciktin? diye sormuş. Bir taraftan da genci tokatlamaya başlamış. Genç sihirbaza hiç direnç göstermemiş ve ona hiçbir şey söylememiş. Sihirbazın yanından çıktığında, tekrar zâhide uğramış ve yine onun sözlerine dalıp gitmiş ve evine gitmeyi unutmuş. Eve vardığında vakit çok geç olmuştu. Bu kez de gencin babası geç kaldığı için onu dövmüş. Böylece iki azar ve iki dayak arasında kalan genç, sabahleyin soluğu zâhidin yanında almış. Durumu onu anlatarak ne yapması gerektiğini sormuş. Zâhid ona şöyle cevap vermiş: Sihirbaz seni dövmek istediği zaman, beni ailem bırakmadı, de. Baban, seni dövmeye kalkarsa, sihirbaz beni alıkoydu, de. Genç, zâhidin dediklerini yaparak her iki tarafında azarından ve sopasından kurtulmuş. Zâhidin sohbetini her iki tarafa da gecikme korkusu olmadan dinlemeye devam etmiş. Bir gün evinden çıkmış giderken, ırmağın üzerindeki köprüde bir canavarla karşılaşmış. Canavar, köprüyü tutmuş ve kimse köprüden geçemiyormuş, insanlar da iki tarafta bekleşiyorlarmış. Genç, bu fırsatı ganimet bilmiş ve şöyle demiş: İşte bugün işin doğrusu anlaşılacaktır. Bakalım zâhidin sözü mü, sihirbazın sözü mü Allah katında daha makbuldür? Genç eline bir taş alarak şöyle der: Ey Allah’ım zâhidin söyledikleri, senin katında sihirbazın söylediklerinden makbulse, şu atacağım taşla bu canavar ölsün ve herkes köprüden sağ salim geçsin! Sonra da elindeki taşı, canavara doğru fırlatmış. Taş canavarın tam kafasına isabet etmiş ve canavar cansız yere yuvarlanmış. Köprünün iki tarafında bulunan insanlar bunu görüp çok sevinmişler. Herkes köprüden geçerek yollarına devam etmiş. Genç de köprüden geçerek doğruca zâhidin yanına giderek yaşananları ona anlatmış. zâhid ona: “Oğlum! Sen, benden daha faziletlisin ama çok büyük imtihanlar geçireceksin. Bu imtihanlar sırasında beni ele verme benden kimseye söz etme” demiş. Genç, kısa sürede halk arasında giderek büyük şöhrete ulaşmış. Her türlü hastalığı iyileştiriyor, gözleri kör olanların bile gözlerini Allah’ın izniyle açıyormuş.

Bu sırada, hükümdarın yakınlarından birinin gözü bozulmuş. Hemen o da, bu gence gitmiş ona birçok hediyeler takdim ederek kendisine de şifa vermesini dilemiş. Genç, ona şu cevabı vermiş:

“Ben kimseye şifa veremem. Şifayı veren Allah’tır. Eğer sen Allah’a iman edersen, ben de Allah’a yalvarır ve senin için şifa dilerim. Hükümdarın yakını bunu kabul ederek Allah’a iman etmiş. Genç de Allah’a dua ederek, onun gözünün açılmasına vesile olmuş. Hükümdarın yakını iyileştikten sonra tekrar hükümdarın meclisine devam etmeye başlamış. Hükümdar, onun gözlerindeki arızanın gittiğini fark edince ona sormuş:

“Senin gözünü kim iyileştirdi ?

Cevap olarak “Rabbim” der hükümdarın yakını.

Hükümdar ise tanrılık iddiasında olduğu için “Yani ben mi iyileştirdim” der.

“Hayır, sen değil; senin de, benim de Rabbimiz olan Allah!

Bu söz üzerine Hükümdar;

“Senin benden başka nasıl Rabbin olabilir ki?

Hükümdarın yakını; “Hepimizin Rabbi Allah’tır.” der.

Bunun üzerine hükümdar, o adama kızar ve türlü işkencelere tabi tutar. İşkencelere dayanamayan adam, sonunda genci ele vermiş. Hükümdar, derhal o genci yanına çağırtmış ve ona şunları söylemiş:

“Sen, sihirbazlıkta o kadar ileri gitmişsin ki, körlerin gözlerini bile açabiliyormuşsun.” Genç, hükümdara şu cevabı vermiş:

“Hayır, ben kimseye şifa vermiyorum; şifayı veren ancak Allah’tır.”

Bunun üzerine hükümdar gülümsemiş, zira genci kendi seçerek sihirbaza teslim etmişti.  

“Yani benim değil mi, şifayı veren?”

Gencin cevabı çok keskin olmuş:

“Hayır, Allah!”

Hükümdar gencin bu cevabıyla irkilmiş ve kaşlarını çatarak:

“Senin benden başka Rabbin mi var? Benden başka bir tanrı olduğunu nasıl söyleyebiliyorsun?” Genç büyük bir gururla;

“Evet var. Senin de benim de Rabbimiz olan Allah var.” diye haykırmış.

Bunun üzerine hükümdar, genci yakalatıp zincire vurdurmuş ve onu her türlü işkencelere tabi tutmuş. Genç bütün bu işkencelere metanetle sabrederek dayanmış ve kesinlikle de zâhidden hiç söz etmemiş. Ancak işkenceler o hale gelmiş ki genç dayanamaz hale gelmiş, gücünü iyice kaybetmiş ve zâhidin adını ağzından kaçırmış. Bunu duyan hükümdar, zâhidin derhal bulunup yanına getirilmesini emretmiş. Kısa bir süre sonra zâhid hükümdarın huzuruna çıkartılmış. Hükümdar zâhide sert bir şekilde  bağırarak dininden vazgeçmesini ister. Zâhid dinin de ısrarcıdır ve dininden vazgeçmez. Bunun üzerine hükümdar bir testere getirtir ve bununla zâhidin başını ikiye biçtirir. Daha sonra gencin gözlerini iyileştirmiş olduğu kendi adamını da huzuruna getirtir. Ona da dininden dönmesini söyler, Kendi adamı da reddedince, hükümdar, onun kafasını da testereyle ikiye biçtirir. En sonunda sıra gence gelir. Hükümdar bütün bu olanları seyreden gence haykırarak:

“Derhal dininden vazgeç!” der.

Genç hiç tereddütsüz “Hayır” cevabını verir.

Hükümdar, adamlarına şöyle bir emir verir:

“Bunu alınız, en yüksek dağın tepesine çıkarınız. Orada tekrar dininden dönmesini söyleyiniz. Benim tanrılığımı kabul edip dininden dönerse geri getiriniz. Eğer kabul etmezse dağın tepesinden uçuruma yuvarlayınız ki, paramparça olarak ölsün ve benim azabımın dehşetini görsün!”

Hükümdarın adamları, genci alıp yüksek bir dağın tepesine çıkartıp orada onu  atacakları yeri araştırmaya koyulmuşlar. O esnada genç, ellerini kaldırıp şöyle dua etmiş:

“Allah’ım! Beni, bunların şerrinden sen koru!”

O anda, dağ sarsılarak hükümdarın adamlarını uçurumdan aşağı yuvarlamış. Genç sağ salim geri dönüp, hükümdarın huzuruna çıkmış. Hükümdar genci karşısında görünce hayretle ona sormuş:

“Sen nasıl oldu da geldin? Benim adamlarım neredeler?” Genç:

“Allah’ım beni, onlardan korudu, onları helâk etti, beni kurtardı.”

Hükümdar neredeyse çıldıracak gibiydi. Etrafındaki muhafızlara bağırarak:

“Bunu, bir sandığa tıkın. Bu sandığı alıp götürün. Bir gemiye binin. Tam denizin ortasına vardığınızda, ona dininden dönmesi için teklifte bulunun, yine kabul etmezse sandığı denize atın!”

Hükümdarın adamları, emredileni yapmışlar. Tam denizin ortasına vardıklarında gencin içinde bulunduğu sandığı suya atacaklardı ki, genç Allah’a şöyle yalvarır: “Allah’ım! Beni, bunların şerrinden koru!”

O anda müthiş bir fırtına kopar, gemi alabora olur ve batar. Geminin içindekilerin  hepsi boğulur. Gencin içinde bulunduğu sandık da denize düşer. Dalgalar sandığı kıyıya kadar getirir ve böylece genç boğulmaktan kurtularak doğruca hükümdarın huzuruna gelir. Hükümdar, onu karşında görünce donakalmış. Ağzını açıp da tek kelime söyleyememiş. Bunu gören genç hükümdara şöyle seslenmiş:

“Sen, beni ancak bir şekilde öldürebilirsin. İstiyorsan bunu, sana söyleyeyim, yoksa beni öldüremezsin.”

Hükümdar, şaşkın bir vaziyette sormuş:

“Pekiyi, söyle bakalım nedir o?” Genç:

“Ahaliyi topla. Onların önünde beni bir ağaca bağla. Sonra benim sadağımdan bir ok al ve ‘bu gencin Rabbi Allah adına,’ diyerek oku bana at. İşte o ok, beni öldürecektir.” Hükümdar, bütün ahaliyi topladıktan sonra, genci bir ağaca bağlamış. Gencin sadağından aldığı oku, yayına koyarak, ‘bu gencin Rabbi Allah adına,’ deyip oku atmış. Ok, gidip gencin yanağına saplanarak gencin ölümüne sebep olmuş.

Bu durumu gören ahali, hep bir ağızdan bağırarak: “Biz, bu gencin Rabbi olan Allah’a iman ettik” diyerek imana geldiklerini haykırmışlar. Halkın imana gelmesi bu gencin başından geçenleri biliyor olmalarıydı.

Sonunda gencin istediği olmuş ve bütün herkes Allah’a iman etmişti. Hükümdar şimdi iyice şaşırmış ne yapacağınız bilemez olmuştu. Bu sırada, hükümdarın adamlarından biri, hükümdara yaklaşarak şöyle demiş:

“Gördün mü? İşte sonunda korktuğun başına geldi. Bütün halkın Allah’a iman etti ve böylece senin tanrılığın bitti!”

Hükümdar öfkeden kudurmuştu. Adamlarına haykırarak:

“Bütün yolları tutun! Kimse bu meydandan kaçamasın. Hendekler kazın ve içlerinde ateşler yakın. Benden başka ilah olduğunu söyleyenleri, tek tek hendeklerdeki harlı ateşlere attın!”

Hükümdarın dediği, adamları tarafından hemen yerine getirilir. Fakat insanlar Allah’ı inkâr etmektense ateşe atılmayı tercih ediyorlarmış. Bu sırada kucağında çocuğuyla bir kadın, ateş dolu hendeğin kıyısına geldiği esna da, çocuk hala annesinin göğsünü emiyormuş. Bir an kadın, tam ateşe atılacakken, tereddüde düşmüş, kendisini değil çocuğunu düşünerek tam dininden döndüğünü söyleyeceği sırada, annesinin göğsünden başını kaldıran çocuk dile gelip, şöyle demiş:

“Anneciğim, korkma! Elbette sen hak üzerindesin. Unutma ki, bu ateş seni cennete götürecektir!”

Bunu görenler şaşkına dönmüşler Bir an önce ateşe atlamak için acele etmeye başlamışlar. Artık Allah’ın dininin nûrunu söndürmek imkansızlaşmış. Bunu en sonunda hükümdar ve adamları anlamış oldular.

Bu olay bir hakikatin altını çizmek için büyük mana ifade ediyor. O hakikatte şu, Allah’ın dininin nûrunu söndürmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecek ve Allah mutlaka nûrunu tamamlayacaktır. Önemli olan bizim bu uğurda ne yaptığımızdır.

 

 

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.

Yazarın Diğer Yazıları

15.04.2024 - İMANIMIZIN DERECESİ NE BOYUTTA 01.04.2024 - İKİ İSTİKLAL MADALYALI MİLLİ KAHRAMAN MANİSALI ALİ BEY 21.03.2024 - ŞAİR YAZAR SİYASET VE DEVLET ADAMI SÜLEYMAN ARİF EMRE 08.03.2024 - MEDENİYETİN YAPISI KİTAPLAR VE DERİK KİTAP FUARI 19.02.2024 - HİCİV USTASI BİR DEVLET ADAMI ŞAİR EŞREF 29.01.2024 - ÇİFTÇİLERİN REFAHI ARTMADAN SANAYİCİLERİN REKABET GÜCÜ ARTMAZ 02.01.2024 - GAYBI ANCAK ALLAH BİLİR 18.12.2023 - BİR ADALET HİKÂYESİ 22.11.2023 - BEREKETLİ TOPRAKLARIN MAYALADIĞI ELMALI’NIN GURURU İBRAHİM BEDRETTİN ELMALI 30.10.2023 - ÖLÜMSÜZLÜK AĞACI PORSUK AĞACI 27.09.2023 - VARDIR BUNDA DA BİR HAYIR 04.09.2023 - KORUYUCU AİLELER VE MANİSA KORUYUCU AİLELER DERNEĞİ 17.08.2023 - TÜRKİYE’NİN TARIMA DAİR SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ 30.07.2023 - ŞANLIURFA TAŞ EVLERİ VE NAHRİN HOTEL & ART 19.07.2023 - TAŞ KÖMÜRÜ VE UZUN MEHMET 03.07.2023 - RIZIK MESELESİ 18.06.2023 - SEYDİŞEHİR’İN MANEVİ MİMARI FAKİRLERİN EFENDİSİ SEYYİD HARUN VELİ 04.06.2023 - DARPHANE, MANGIR VE KAYME 23.05.2023 - YAZARLIK, OYUNCULUK SERÜVENİ SONRASI GELEN VEKİLLİK 02.05.2023 - MUTLU OLMAK İÇİN ÇÖP KAMYONU TEORİSİNİ UYGULAYALIM 24.04.2023 - DEVRİNİN YAŞAYAN KÜTÜPHANESİ MÜTEFEKKİR CEMİL MERİÇ 09.04.2023 - ÇİFTÇİLERİN REFAHI ARTMADAN SANAYİCİLERİN REKABET GÜCÜ ARTMAZ 27.03.2023 - DÜNYAYI YAŞANIR KILMANIN YOLU 12.03.2023 - SİVİL HAVACILIĞIN MİMARI TEYYARECİ VECİHİ HÜRKUŞ 28.02.2023 - CÖMERTLİĞİN EN ÜST DERECESİ ÎSAR 18.02.2023 - MUĞLA’NIN MANEVİ GÜNEŞİ “ŞÂHİDΔ HAZRETLERİ 06.02.2023 - DÜNYAYI YAŞANIR KILMANIN YOLU 21.01.2023 - BAYRAK ŞAİRİ ARİF NİHAT ASYA 07.01.2023 - AKDENİZ MUTFAĞININ ŞİFA DOLU SEBZESİ ENGİNAR 28.12.2022 - SOMA VE EMİR HIZIR BEY CAMİİ 09.12.2022 - KAZDAĞLARI ETEĞİNDE BİR EKO TURİZM DURAĞI 28.11.2022 - NÜKTEDAN BİLGE İNSAN NASREDDİN HOCA 13.11.2022 - İNSANLIK TARİHİ VE MEDENİYETLERİN DOĞUŞUNA İMKÂN SUNAN MEYVE İNCİR 28.10.2022 - SERMAYESİ ERİYEN ADAM 12.10.2022 - ŞEHİRLER ÖLÜRKEN MEDENİYETLER DE YOK OLUYOR! 23.09.2022 - SOFRALARIMIZIN VAZGEÇİLMEZ BAHARATI “ZENCEFİL” 29.08.2022 - ZAFERLER İLE GEÇEN AY “AĞUSTOS” 13.08.2022 - SEYYİD KURTŞEYH DEDE VE DEVREKÂNİ 05.08.2022 - SANAT, EDEBİYAT VE KİTAP 15.07.2022 - GÖNÜLLER YAPMAYA GELEN BAŞKANDAN YUNUS EMRE’YE ANLAMLI PROJE 19.06.2022 - TÖRE, YAŞ ALMA VE TECRÜBE 18.05.2022 - ATEŞBAZ-I VELİ ŞEMSETTİN YUSUF 26.04.2022 - ALTIN SARISI BİR BAHARAT “SAFRAN” 13.04.2022 - GÖNÜL ERBABI OLMAK 28.03.2022 - İLGİNÇ HİKÂYESİYLE KILIÇ ALİ PAŞA CAMİİ 17.03.2022 - BİR SEVDA SIFIR ATIK “ÇEÇO” 06.03.2022 - BUĞDAY ÇİMİ MERMALATI “UĞUT” 20.02.2022 - NUSRETİYE CAMİİ VE MUHAMMED EMİN KUYUCU HOCA 06.02.2022 - DOĞRULUK 22.01.2022 - ABDÜLFETTAH BAĞDADİ EL-AKRİ HAZRETLERİ 08.01.2022 - MAL VE EVLADIN FAYDA ETMEYECEĞİ GÜN 24.12.2021 - TARİHE SIĞMAYAN YİĞİT “KOCA SEYİT ONBAŞI” 05.12.2021 - İNÂBE 11.11.2021 - İŞSİZLİK Mİ? İŞ BEĞENMEMEZLİK Mİ? 26.10.2021 - YURT MESELESİ 09.10.2021 - SENİ ÖLDÜRMEYE GELEN SENDE DİRİLSİN 28.09.2021 - ORGANİK TABİİ GÜBRE 03.09.2021 - ULUDAĞ ETEKLERİNE YOLCULUK 14.08.2021 - BİR GEZİNİN ARDINDAN 29.07.2021 - MGV DEN AGD YE MİLLİ VE MANEVİ GENÇLİK 15.07.2021 - MİNERAL DEPOSU KAKTÜS 27.06.2021 - YÜREKLERİ TİTRETEN BİR İMAN HİKÂYESİ 09.06.2021 - YARATILIŞ GAYEMİZ 23.05.2021 - MEDENİYETLE DÜNYAYA DAMGA VURMAK 04.05.2021 - TAHNÎK NEDİR? 17.04.2021 - ADALET VE ÖZGÜRLÜK 03.04.2021 - RANT EKONOMİSİ 23.03.2021 - EKMEK TİMSAHIN AĞZINDA 11.03.2021 - FACİAYA DÖNÜŞEN EĞİTİM 28.02.2021 - SAVUNAN ADAM PROF. DR. NECMEDDİN ERBAKAN 23.02.2021 - KÜLTÜR DÜNYASINDA NEREDEYİZ? 10.02.2021 - MUSTAFA HAYRİ ÖĞÜT EFENDİ 26.01.2021 - ARILARIN DÜNYASI 14.01.2021 - FIRAT NEHRİ VE KÖMÜRHAN KÖPRÜSÜ 06.01.2021 - BİR TOHUM HİKÂYESİ 26.12.2020 - ÖNCE FİİLİ DUA 18.12.2020 - YAVUZ SULTAN SELİM VE MANİSA VAKFI 07.12.2020 - YEREL BİR TAD TARHANA CİPS 27.11.2020 - DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKABİLDİK Mİ ? 15.11.2020 - ORMAN ENDÜSTRİ MÜHENDİSLERİ’NİN IZDIRABI 04.11.2020 - CANDAN GÜZEL İNSAN 25.10.2020 - BİNBİR MUCİZE KENEVİR 09.10.2020 - BEREKETİN SİMGESİ KENEVİR ( KENDİR ) 24.09.2020 - BEDAVA ELEKTRİK SİSTEMİ (ZBS) 14.09.2020 - ÖNDER 17. KURULTAY İZLENİMLERİ 03.09.2020 - SAKLI TERMAL CENNET SİMAV VE ÇİTGÖL 22.08.2020 - İNANÇ TURİZMİNDE HANGİ NOKTADAYIZ? 31.07.2020 - ŞİFA KAYNAĞI BAL 13.07.2020 - ŞUHUT KAYMAKAMI VE KEŞKEK EVİ 26.06.2020 - BİR AVUÇ KÖMÜR İÇİN BİR ÖMÜR VERENLER 11.06.2020 - DONDURMANIN BAŞKENTİ “KAHRAMANMARAŞ” 30.05.2020 - İMAM HATİPLİ YILLARDAN BİR HATIRA ( 12/A SINIFI) 22.05.2020 - FUDAYL BİN IYAD’DAN HARUN REŞİT’E NASİHAT 16.05.2020 - SESSİZ GEÇEN RAMAZAN 09.05.2020 - DİLİMİZİN HALİ 03.05.2020 - İNSAN KENDİSİNDE OLMAYANI BAŞKASINA VEREMEZ 24.04.2020 - SEFERTASI 18.04.2020 - MÜSLÜMANLAR KARDEŞTİR 11.04.2020 - BİR AKÇEYE SATIN ALINAN KÖŞK 05.04.2020 - ALLAH’IN SENİ BİLMESİ YETER 30.03.2020 - İNSANA KENDİ İHTİYAÇLARININ BİLGİSİ VERİLMEMİŞTİR 24.03.2020 - SABIR VE TEVEKKÜL 14.03.2020 - GÖNÜLLER YAPMAYA GELDİM 08.03.2020 - HABİB BABA VE İBRETLİK HİKAYESİ 25.02.2020 - SAĞLIK MESELESİ 18.02.2020 - OYUNCAK MÜZESİ 04.02.2020 - ŞEHİRLERİN RUHU 21.01.2020 - NASIL BİR RUH HALİ 12.01.2020 - GÖNLÜNE GİREMEDİĞİNİZ KİŞİNİN KAFASINA GİREMEZSİNİZ! 30.12.2019 - YERLİ OTOMOBİL TOGG 24.12.2019 - KAYYUMLAR 14.12.2019 - TERMİK SANTRALLER ve FİLTRE MEVZUSU 05.12.2019 - YEŞİL ÇAY PUDRASI 27.11.2019 - DOĞU BATI KÖPRÜSÜ 05.11.2019 - MANİSA'YI BEKLEYEN TEHLİKELER 29.10.2019 - NİMETLERİN HESABI! 15.10.2019 - ŞEHZADELER'E YAKIŞIR BİR BELEDİYE 03.10.2019 - ZOR İŞE TALİP OLMAK 03.09.2019 - TARİH PALU’DUR, PALU TARİHTİR 21.08.2019 - BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI ÜZERİNE 09.08.2019 - KURBAN BİZE NE İFADE EDİYOR? 22.07.2019 - AİLEME DOKUNMA 08.07.2019 - SABIR, ŞÜKÜR VE FÜTÜVVET 30.06.2019 - 23 HAZİRAN İSTANBUL SEÇİMİ 26.05.2019 - SEYYİDET NEFİSE 13.05.2019 - RAMAZAN BİZE NE DİYOR? 01.05.2019 - KİTAP FUARINDA KAYBOLDUM 08.04.2019 - YEREL SEÇİMLERİN ARDINDAN 12.03.2019 - Mahalli Seçimlere Doğru-3 21.02.2019 - Mahalli Seçimlere Doğru-2 14.02.2019 - Mahalli Seçimlere Doğru 1 28.01.2019 - GÜNEYDOĞU İZLENİMLERİ 2 14.01.2019 - GÜNEYDOĞU İZLENİMLERİ ve MARDİN 31.12.2018 - NE KADAR BİZİZ? 10.12.2018 - 2019 YEREL SEÇİMLERE DOĞRU! 19.11.2018 - ADAY PROFİLİ NASIL OLMALI! 06.11.2018 - EĞİTİMDE ÜMİTVAR OLALIM MI? 17.09.2018 - AİLE KURUMUNA BAKIŞ 10.08.2018 - TANIMAKLA BAŞLAR HERŞEY 29.07.2018 - YENİ DÖNEMDEN BEKLENTİLER - 2 22.07.2018 - YENİ DÖNEMDEN BEKLENTİLER - 1 02.07.2018 - 24 HAZİRAN SEÇİM SONUÇLARINA BAKIŞ! 13.05.2018 - 24 HAZİRAN NE ANLAM GELİYOR? 12.03.2018 - AHLAK DEJENERASYONU 23.01.2018 - MEDENİYETİMİZİ TANIMAK (AHLAT) 11.01.2018 - KÜLTÜR EMPERYALİZMİ 26.12.2017 - YERLİ ÜRET, YERLİ TÜKET 07.11.2017 - İSTİFALAR VE SONRASI 18.09.2017 - YAPBOZA DÖNEN EĞİTİM 14.07.2017 - MEDENİYET İNSANI YETİŞTİREMEMEK 03.06.2017 - DİVRİĞİ ULU CAMİİ 2 07.05.2017 - DİVRİĞİ ULU CAMİİ 1 19.04.2017 - YOLDAN GÜZEL GEÇMEK 10.04.2017 - GÜNDEME DAİR 28.02.2017 - DÜRÜSTLÜK 23.01.2017 - TARİHTEN İBRET ALMA 02.01.2017 - MANİSA ve AK PARTİ 21.12.2016 - HALEP İZLENIMLERİ 25.11.2016 - PADİŞAHIN İŞİ NE ? KISSADAN HİSSE! 15.11.2016 - EĞİTİLMEMİŞ EĞİTİMLİLER 16.10.2016 - EĞİTİM, ERDEMLİLİK ve BAŞARI 03.07.2016 - PARALEL AÇMAZ - 2 27.06.2016 - PARALEL AÇMAZ - 1
Copyright © 2015 manisadasonnokta.com İHA abonesidir.
www.manisadasonnokta.com
info@manisadasonnokta.com
Rss Mobile @ManisaSonNokta /manisadasonnokta

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Son Nokta

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir