Celal Bayar Üniversitesi'nde rektör seçimlerine az bir zaman kala Manisa’nın bir ferdi olarak düşüncelerimi dile getirmek istiyorum.
Şimdiye kadar rektör adayı olduğunu açıklayan isimleri sıralayalım;
Prof. Enver Atik, Prof. Kemal Çelebi, Prof. Sami İlker, Prof. Ahmet Var, Prof. Nurettin Lüleci, Prof. Naci Kemal Kuşcu, Prof. Semra Öncü, Prof. Nurettin Gülmez, Prof. Talha Müezzinoğlu ve Prof. Nadir Özkuyumcu ve mevcut rektör Prof. Mehmet Pakdemirli,
Rektörün misyonu ve vizyonu her ne kadar üniversite bünyesindeki eğitim görevlileri, çalışanları ve öğrencileri ilgilendirse de aslında 1 milyon 362 bin nüfuslu Manisa’yı da bir o kadar ilgilendirmekte.
Rektör deyince üniversite, üniversite deyince de rektör akla gelmemelidir. Rektör deyince akla Manisa, Manisa deyince de üniversite gelmelidir.
Bunun içindir ki rektör seçilen kişi benim üniversitem, benim şehrim diyebilmelidir. Rektör olan kişi benim üniversitem, benim şehrim dediğinde bu şehirde yaşayanlarda benim üniversitem, benim rektörüm diyecek; rektör şehirde yaşayanlarla, şehirde yaşayanlar da rektörü ile iç içe olacaktır.
Bunu sağlayan rektör böylelikle hem kurumuna, hem de şehre karşı yükümlülüklerinin olduğu bilinci ile hareket edecek, çalışmalarını bu yönde sürdürecektir.
SEÇİLEN REKTÖRDEN BEKLENTİLER
Rektör, güçlü bir Türkiye, güçlü bir Manisa, dolayısıyla güçlü bir gelecek için üniversitesini daha çok güçlü hale getirmeli.
Rektör, yenilikçi olmalı.
Rektör, girişimci olmalı.
Rektör, üniversitesini bilgi teknolojileri ile donatmalı.
Rektör, kendisi güler yüzlü olduğu gibi güler yüzlü çalışma modelini de hayata geçirmeli.
Rektör, şehrinde yaşayan insanlarla iç içe olmalı; düğününde, derneğinde cenazesinde bulunmalı ve Manisa da ikamet etmeli.
Rektör, hayata geçireceği projelerle hem üniversitesine, hem de Manisa’ya ilkleri yaşatmalı.
Akşam olduğunda geçen bir günün muhasebesini yaparken, "Bugün Allah için ne yaptım" diye kendi kendimizi sorguladığımız gibi üniversitede görev yapanların da önce Allah için daha sonra üniversitem, Manisam ve ülkem için bugün ne yaptım, yarın neler yapabilirim diye kendi kendine sorular sorması gerekir.
Bunun için de rektör tarafından akademisyenlere ve çalışanlara maddi ve manevi olarak sahip çıkmalı.
“Benim Şehrim, Benim Üniversitem” diyen rektör, üniversite bünyesindeki akademisyenleri ve çalışanlarının da “Benim şehrim, benim üniversitem” diyebilmesi için ne gerekiyorsa hayata geçirmeli.
Manisa tarihiyle, kültürüyle, sanayisiyle ve tarımıyla önemli illerimizden birisidir.
Avrupa’nın en iyi yatırım yapılabilir kenti seçilen Manisa Organize Sanayi Bölgesi yönetimi ile ortaklaşa projeler yürütmeli. Tarih ve kültür zenginliklerimizin gün ışığına çıkarılması için ilgili kurumlarla koordineli çalışmalı.
Geçimini tarımdan sağlayan insanlarımızın daha fazla kaliteli üretim sağlayabilmesi, daha fazla kazanç elde edebilmesi için, ihracata yönelik yatırım ve üretimi teşvik etmek, doğrudan yabancı yatırımları ve teknoloji girişini hızlandırmak, işletmeleri ihracata yönlendirmek ve uluslararası ticareti geliştirmek amacıyla kurulan serbest bölgeler gibi tarımda da serbest bölgenin kurulması için öncülük yapmalı.
Yukarıda saymaya çalıştığım bu ve buna benzer projeleri hayata geçirmek için çalışan ve hayata geçiren rektör “Benim şehrim, benim üniversitem” diyebilen rektör olduğu gibi Manisa’da yaşayanlarda rektörüne ve şehrine “Benim rektörüm, benim şehrim” diyeceğine inanıyorum.Daha şimdiden rektör seçimlerinin Manisa’mıza ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum.
Selam ve dua ile…
Yorum Yazın :Misafir