ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL İLÇELER

UNHCR: "Libya’dan Kanada ve Norveç’e 114 mülteci yerleştirildi"

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), Aralık ayının ilk haftasında Avrupa Birliği Bölgesel Kalkınma ve Koruma Programının (RDPP) desteği ile Libya’dan 114 göçmenin Norveç ve Kanada’ya yerleştirildiğini bildirdi.

Eklenme:13.12.2018 / 10:15          Güncelleme:13.12.2018 / 10:15
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), Aralık ayının ilk haftasında Libya’dan 114 göçmenin Norveç ve Kanada’ya yerleştirilmesine yardımcı olduğunu açıkladı. UNHCR’den yapılan açıklamada, "Aralık ayının ilk haftasında, 114 Eritreli, Sudanlı ve Suriyeli mültecilerden oluşan 3 uçak, UNHCR’nin yeniden yerleştirme programı kapsamında Libya’dan Norveç ve Kanada’ya gitti" ifadeleri yer aldı. Norveç’e giden aileler, ilk aşamada UNHCR’nin Romanya’daki Acil Durum Transit Merkezinde ağırlandı. Bildiride, ailelerin daha sonra Norveç’e seyahatlerine devam edebilecekleri belirtildi.
UNHCR’nin açıklamasında, Avrupa Birliği Bölgesel Kalkınma ve Koruma Programının (RDPP) desteğinin yeniden yerleştirmelerin Libya’dan yapılması ve mültecilerin hayatlarını kurtarması açısından son derece önemli olduğu belirtildi.
Şu ana kadar Libya’dan 232 kişinin yeniden yerleştirilmesi gerçekleştirildi, 900’den fazla kişinin ise yeniden yerleşim için başvuru yapıldı.
Libya, eski lideri Muammer Kaddafi’yi deviren 2011 ayaklanmasının ardından ülkedeki güvensizlik ve kaos nedeniyle Akdeniz’i geçerek Avrupa’ya gitmeyi uman yasa dışı göçmenler için tercih edilen bir çıkış noktası haline geldi.
Libya’daki göçmen barınakları, denizden kurtarılan veya Libya güvenlik hizmetleri tarafından tutuklanan göçmenlerle dolup taşıyor.

Etiketler :
Copyright © 2015 manisadasonnokta.com İHA abonesidir.
www.manisadasonnokta.com
info@manisadasonnokta.com
Rss Mobile @ManisaSonNokta /manisadasonnokta

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Son Nokta

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir