ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL İLÇELER

Engelli Dostu Özdağ engelsiz bir Manisa hedefliyor

Milletvekilliği yaptığı süre içerisinde engelsiz bir toplum oluşturma yolunda önemli projelere ve hizmetlere imza atan AK Parti 24. 25. 26. Dönem Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ engelsiz bir marka kent Manisa'yi hedefliyor. Bu hedefi doğrultusunda AK Parti'den Manisa Büyükşehir Belediye Başkan A. Adaylığını açıklayan Özdağ 7 yılda Bin 500 vatandaşa akülü araç, binlerce görme engelli vatandaşa da beyaz baston ve Braille alfabeli tablet bilgisayar dağıttı.

Eklenme:03.12.2018 / 15:15          Güncelleme:03.12.2018 / 15:15

“Hep birlikte el ele gönül gönüle engelsiz bir dünya oluşturmamız gerekiyor” parolasıyla çalışmalarını aralıksız sürdüren AK Parti önceki dönem Genel Başkan Yardımcısı ve 24. 25. 26. Dönem Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ'a Manisa Büyükşehir Belediye Başkan A. Adaylığını açıkladığı günden bu yana en büyük desteklerden biri de engelli vatandaşlardan geldi. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düşüncelerini dile getiren ve Özdağ'ı engelli dostu olarak tanımlayan görme, bedensel, zihinsel engelli bireyler ve yakınları, “Manisa'yı bizi anlayan ve koltuk için değil milleti ve devleti için hizmet eden işin ehli kişilere teslim etmemiz gerekiyor. Bunun için de Milletvekilliği döneminden bu yana bir engelli dostu olarak tanıdığımız Sayın Selçuk Özdağ'ı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız olarak görmek istiyoruz” dediler.  

ASIL ENGEL BEDENLERDE DEĞİL BEYİNLERDEDİR

Engelli vatandaşlara ve yakınlarına duygu ve düşüncelerinden dolayı teşekkür eden aynı zamanda 3 Aralım Dünya Engelliler Günü nedeniyle açıklamada bulunan AK Parti 24. 25. 26. Dönem Manisa Milletvekili ve 2019 yerel seçimleri öncesi AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan A. Adayı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Eğer bir engel var ise bu engel bedenlerde değil beyinlerdedir” dedi. Özdağ, “Bu kardeşlerimizin devlete ve millete faydalı bireyler olarak yetiştirmek için hayatlarını kolaylaştırarak okumalarına, yeni bilgilerle, eğitimle donanmalarına aracılık, öncülük etmemiz gerekiyor. Bir diğer yandan da almış oldukları eğitim, bilgi, birikim ve tecrübeyle üretken insan olmalarını sağlamamız gerekiyor. Çünkü okurlarsa, üretici insan olurlarsa aynı zamanda devlete, millete faydalı meslek sahibi olacak bu vatandaşlarımız” diye konuştu.

HAYATI KOLAYLAŞTIRMA ADINA KATMA DEĞERLER KAZANDIRACAĞIZ

Engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırma adına katma değerler kazandırmaya devam edeceklerini ifade eden Özdağ toplum yapısında akraba evliliklerine dikkat çekerek, “Akraba evliliklerine çok rastlıyoruz ama bu evliliklerin mutlaka doktor kontrolünde yapılması gerekiyor. Diğer bir yandan iş, trafik ve spor kazalarına karşı çok dikkatli olmalıyız. Bu hususta şunu ifade etmek istiyorum; Önümüzde yaz sezonu var. Özellikle gençler denize atlarken balıklama atlamayı çok seviyorlar. Belki görsellik olarak güzel görünüyor ama beraberinde çok büyük tehlikeleri de beraberinde getiriyor. Denize atlarken  sakatlanan gençlerimiz var. Bu konuda hem çok dikkatli hem de uyarıcı olmalıyız” şeklinde konuştu. 

ENGELLİ VATANDAŞLARA İSTİHDAM SAĞLADIK

Milletvekilliği yaptığı süre içerisinde engelli vatandaşların istihdamı ve meslek sahibi olmaları konusunda önemli projelere de imza atmış olmanın bahtiyarlığını yaşadığını bu çalışmalarını yurtdışındaki hayırsever arkadaşlarının desteğiyle akülü araç ve beyaz baston dağıtarak devam ettiklerini kaydeden Özdağ, “Sosyal bir devlet olmanın sorumluluğuyla engelli vatandaşlarımızı istihdam yaratarak devlet dairelerinde işe yerleştirdik ve yerleştirilmeye devam ediyorlar. Yerleştiremediklerimiz ise engelli maaşı almaya devam ediyorlar. Evde bakım hizmeti ve ücreti veriliyor. Yine sosyal bir devlet olmanın sorumluluğuyla Milletvekilliğim döneminde engellilerin tüm aletlerini ücretsiz olarak temin etme noktasında kanunlar çıkardık, şimdi de beyaz baston reçeteli olarak ücretli dağıtılıyor. Otistik engelli çocuklarla ilgili olarak Manisa Organize Sanayi bölge Yönetimiyle beraber korumalı iş merkezini oluşturduk. Şu an 90 öğrencimiz ZEKA’da hem meslek öğreniyorlar hem de ürettiklerinin, emeklerinin karşılığında ücret alıyorlar. Anne babalar 3-5 gün bu iş merkezine çocuklarını bırakıp bir yerlere gidebiliyorlar, gözleri arkada kalmıyor çünkü aynı zamanda misafirhanede mevcut burada. Engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırma adına neye ihtiyaçları vatsa bu ihtiyaçlarını karşılama adına çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Etiketler :

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2015 manisadasonnokta.com İHA abonesidir.
www.manisadasonnokta.com
info@manisadasonnokta.com
Rss Mobile @ManisaSonNokta /manisadasonnokta

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Son Nokta

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir