ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL İLÇELER

Enflasyonla mücadelede müjdeler üst üste geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı'nı açıkladı. Bakan Albayrak "Elektrik ve doğalgaza yıl sonuna kadar zam yok. KDV iadeleri ile ilgili ödeme süreçlerini hızlandırıp yıl sonuna kadar neticelendireceğiz. Firmalar yıl sonuna kadar yüzde 10 indirim uygulayacak. İsteyen firmalar enflasyonlamucadele.org.tr sitesinden ve bakanlığımızın sitesinden indirim kampanyasına katılabilecek."dedi.

Eklenme:09.10.2018 / 16:12          Güncelleme:09.10.2018 / 16:12

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı'nı açıkladı. Bakan Albayrak'tan müjdeler peş peşe geldi.

Bakan Albayrak'ın açıklamalarından satır başları:

ATAKLAR EYLÜL AYI'NDA PÜSKÜRTÜLMÜŞTÜR"

"Türkiye ağustos ayıyla birlikte doğrudan para birimine yönelik spekülatif ataklarla karşı karşıya kalmıştır. Daha sonra ekonomi yönetimi ve tüm paydaşlarıyla güçlü bir koordinasyonla etkin bir mücadeleye girişmiştir. Ataklar Eylül ayı'nda püskürtülmüşür. Bugün açıklayacağımız programla yatırımcı güvenini çok daha ileriye taşıyacağız"

"FİYATLARDA NORMALLEŞMENİN SAĞLANACAĞI BİR SÜRECE GİRİYORUZ"

"Kurdaki bu normalleşmenin ardından fiyatlarda da normalleşmenin sağlanacağı bir sürece giriyoruz. Bizim anlayışımızın temelinde insan var. Bizim ekonomi anlayışımızda topyekün milletçe kazanmak var. Tüm paydaşların birlikte kazanması gereken bir anlayış. Bu programla birlikte yatırımcı güveni artacak"

"Tüm firmalarımızdan asgari yüzde 10 indirim yapmaları konusunda karara vardık. Katılanlara teşekkürler ancak katılmayanlara da bir şey diyemem. Gerek TOBB, gerek TÜSİAD tüm kurumlarımız olsun, firmalarla birlikte bu sürecin iletişimi içindeyiz. Topyekün mücadeleye katılanlar belirlenen logo ile asgari yüzde 10 indirim uygulayacaklarını açıkladılar. Sene sonu yapılan indirimlere ek olarak yapılacak bir indirim olacak. Bu mücadeleye omuz verin, sahip çıkın. Bu logo ile dükkanlarımızı, AVM'lerimizi süsleyeceğiz."

Enflasyonlamucadele.org.tr internet sitesini kurduk. Bu süreçte BDDK, Merkez Bankası, Bankalar Birliği ile güçlü bir koordinasyon kurduk. Vatandaşlar sitemizden mücadeleye destek veren firmaları takip edecek. Cari açık üzerindeki baskıyı dengeleyecek adımlar attık. Aktif bir şekilde indirim kararları ve benzeri adımlar, Merkez Bankası'nın piyasaları rahatlatmaya devam edeceği adımlarla sahada duruyoruz.

"BAKANLIĞIMIZIN SİTESİNDEN İNDİRİM KAMPANYASINA KATILABİLECEKLER"

"İsteyen firmalar enflasyonlamucadele.org.tr sitesinden ve bakanlığımızın sitesinden indirim kampanyasına katılabilecek."

"ELEKTRİK VE DOĞALGAZA ZAM YOK"

"Elektrik ve doğalgaza yıl sonuna kadar zam yok. KDV iadeleri ile ilgili ödeme süreçlerini hızlandırıp yıl sonuna kadar neticelendireceğiz"

"KREDİ FAİZ ORANLARINDA YÜZDE 10 İNDİRİM"

"Bankalarda yeniden yapılandırma tavsiye kararı için tekrar teşekkür ederim. Kredi faizlerinde yüksek dalgalanmalara şahit olduk. Bu normalleşme sürecine bağlı olarak bankalarımızda enflasyonla mücadeleye destek vereceklerini açıkladılar. 1 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere kredi faizlerinde yüzde 10 indirim yapılacak.

Kaynak: Sabah Gazetesi

 

Etiketler :

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2015 manisadasonnokta.com İHA abonesidir.
www.manisadasonnokta.com
info@manisadasonnokta.com
Rss Mobile @ManisaSonNokta /manisadasonnokta

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Son Nokta

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir