ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL İLÇELER

Başkan Mersinli yerel seçimde aday olacak mı?

AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, MHP ile ittifak konusunu ve kendisinin yerel seçimlerde aday olup olmayacağına dair Manisa’da Son Nokta’ya açıklamalarda bulundu.

Eklenme:04.10.2018 / 10:38          Güncelleme:04.10.2018 / 12:39

AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, Manisa’da Son Noktaya yaptığı açıklamalarında şu ifadeleri kullandı.

TAVRIMIZ BÜYÜKŞEHİR VE 17 İLÇEDE ADAY ÇIKARMA YÖNÜNDE

İki partinin yani partimiz AK Parti ile MHP’nin heyetler arası bir görüşmesi oldu. Bu görüşmede ittifak ruhunun devamına karar verildi. Biliyorsunuz Cumhur ittifakı milletimizin arkasında olduğu bir ittifak. Her zaman birbirimize ihtiyaç olacak ve her zaman bir birini anlayan dinleyen siyaset görüşlerinde farklılıklarda olsa tabanda ve tavanda belli noktalarda uzlaşmasını bilen bir ittifaktır. Milletimiz özellikle 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra Yenikapı ruhu ile beraber AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisinin ittifak ruhunu benimsedi. Her iki partinin Genel Başkanı grup toplantılarında konuştular. Partimizin Genel Başkanı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan biz her ilde adayımızı çıkaracağız dediler. MHP’nin Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’de İstanbul dışında her ilde adayımızı çıkaracağız dedi. İstanbul’da aday çıkarmayacaklarını Sayın Bahçeli daha önce kamuoyu ile paylaşmıştı. Bu bir jest olarak kabul ediliyor. Manisa olarak yani İl ve İlçe Teşkilatları olarak Milletvekillerimiz ile birlikte Büyükşehir başta olmak üzere 17 ilçede belediye başkan adayı çıkarmak istediğimize dair tavrımızı Genel Merkezimize ilettik.  Genel Merkezimizin de tavrı bu noktada. Yani Büyükşehir ve 17 ilçede aday çıkarmamız noktasında.  Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’nın MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçali’nin ikili görüşmesinden sonra ortaya bir tablo çıkacak ve açıklanacak. Bizim arzumuz Manisa’da seçime girmek yönünde. Manisa’da ittifak olmayacakmış gibi çalışmalarımızı yapıyoruz. Tüm teşkilatlarımıza talimatlarımızı verdik. Genel Başkanımız ve MHP Genel Başkanının görüşmesinden sonra çıkacak karara göre yol haritamızı çizeceğiz. Genel Başkanımızın tavrı bizim için belirleyici olacaktır. Teşkilatların önündeki hedefi alırsanız bir sonraki seçimleri zora sokabilir. Bu nedenle biz Allah nasip ederse bu şekilde yani Büyükşehir ve 17 İlçede aday çıkararak yolumuza devam etmek istiyoruz. Biz Genel Başkanımızın Dünya Lideri olduğu AK Patimizde siyaset yapıyoruz. Bizim için Genel Başkanımızın söylemi belirleyici unsur olacaktır. O güne kadar biz ittifak olmayacakmış gibi çalışmalarımıza devam edeceğiz.

BAŞKAN MERSİNLİ ADAY OLACAK MI?

İl Başkanları ve milletvekilleri genel olarak aday adayı olmazlar. Genel Başkanımız, Genel Merkezimiz, Merkez Karar ve Yönetim Kurulumuz (MKYK)  ve Merkez Yürütme Kurulumuz (MYK) uygun görürse bizimle ilgili değerlendirme yaparlar. Benim tavrım şu yönde; ben il başkanıyım, partim bunun aksine bir görev vermezse ben süreci il başkanı olarak devam ettirmek istiyorum. Eğer ki seni şurada değerlendirmek istiyoruz denilirse bu her ne olursa olsun emir telakki ederim. Ama şuanda İl Başkanlığı olarak teşkilatımızın başındayız. 5 vekilimiz, 11 belediye başkanımız, Gençlik ve Kadın Kollarımızla birlikte 17 ilçemizde güzel işler yapıyoruz.  Mevcut durumumuzdan memnunuz. Benim Genel Merkezimizden böyle bir talebim olmayacak. Çünkü 17 yıllık geçmişimizde bizim ne yapıp yapamayacağımız bellidir. Başka türlü bir görev verilmezse ben halimden ve yerimden memnunum. İnşallah teşkilatımızla beraber burada başarılı olmak ve Büyükşehir başta olmak üzere 17 ilçeyi kazanmak arzumuz ve hedefimizdir. Başka bir görevde yer alıp almayacağımız hususu tamamen Genel Başkanımızın takdiridir.

 

 

 

Etiketler :

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2015 manisadasonnokta.com İHA abonesidir.
www.manisadasonnokta.com
info@manisadasonnokta.com
Rss Mobile @ManisaSonNokta /manisadasonnokta

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Son Nokta

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir