ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL İLÇELER

Başkan Çerçi: 15 Temmuz'da Milletin direnişi Tarihe Geçti

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yapılacak “Milli Birlik Yürüyüşü” ile Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek etkinliklere Manisalılar’ı davet etti. Başkan Çerçi konuya ilişkin yayımladığı mesajda; “Hain darbe girişimi ihanetin şiddetine karşı bir milletin inanılmaz direnişiyle tarihe geçti” diye konuştu.

Eklenme:15.07.2017 / 19:48          Güncelleme:15.07.2017 / 19:48

15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında tüm Türkiye’de olduğu gibi Manisa’da da etkinlikler düzenlenecek. Program kapsamında 15 Temmuz Cumartesi akşamı saat 21.00’da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda (eski adıyla Manolya Meydanı) toplanılarak Cumhuriyet Meydanı’na kadar milli birlik yürüyüşü gerçekleştirilecek. Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda kurulacak sahnede protokol üyeleri günün önemine dair konuşma yaparken; başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devlet erkânının konuşmaları da meydanda canlı yayınlanacak.

Devlet içine çöreklenen hainlerin darbe girişiminin halk iradesiyle geri püskürtüldüğü, 15 Temmuz’da Türk Milleti tarafından yeniden bir tarih yazıldığını kaydeden Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, etkinliklere Manisalılar’ı davet etti. Başkan Çerçi konuya ilişkin yayımladığı mesajda; “Ülkemiz geçen yıl cumhuriyet tarihimize kara bir leke olarak geçen bir darbe girişimiyle karşılaştı. Tek bir gecede savaş uçakları, helikopter ve tanklar kullanılarak TBMM dâhil devletin ve milletin asli kurumları havadan bombalanarak yüzlerce kişi şehit düştü, binlerce kişi de gazi oldu. Devlet içindeki bu hainlerin kalkışması, milletin iradesiyle bastırıldı. Türk Halkı 15 Temmuz darbe girişimine büyük cesaretle, canı pahasına direnirken bir anlamda geleceğini de kurtardı. 15 Temmuz gecesi yaşanan FETÖ/PDY’ci teröristlerin darbe girişimi;  ihanetin şiddetine karşı bir milletin inanılmaz direnişiyle tarihe geçti. Şüphesiz ki bu girişiminin kırılma noktası Cumhurbaşkanımızın halkı meydanlara, sokaklara çağırmasıydı. Bu çağrıyla o kara geceyi aydınlatan, vatanına sahip çıkan Türk Milleti oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir darbe direnişi başladı. Türk Milleti bir kez daha kahramanlığını göstererek FETÖ’cü hainlere karşı göğsünü kurşunlara siper ederken; geride 250 şehit ve 2 bin 193 gazi bıraktı. Türkiye’deki gibi darbe girişiminin başlangıcından itibaren tankların kışlalardan çıkmasının engellenmesi, köprü ve yolları kesen askerlerin ateş tehdidine rağmen direnilmesi gibi olayların da dünya tarihinde pek benzeri yok. İşte böyle destansı bir direnişin ilk yıldönümünde Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi şehrimizde de şehitlerimizi anıyoruz. Manisa Valiliği koordinatörlüğünde oluşturulan program kapsamında 15 Temmuz’da meydanlardayız. 16 Temmuz Pazar sabah namazına kadar devam edecek nöbete tüm halkımızı davet ediyorum.”

 

Etiketler :

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2015 manisadasonnokta.com İHA abonesidir.
www.manisadasonnokta.com
info@manisadasonnokta.com
Rss Mobile @ManisaSonNokta /manisadasonnokta

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Son Nokta

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir