ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL İLÇELER

Ünal Kaya AK Parti'den resmen aday adayı oldu

Uzun yıllar Diyanet İşleri Başkanlığında Özel Kalem Müdürlüğü ve Daire Başkanlığı yapan daha sonra da Tarım ve Orman Bakanlığında Daire Başkanlığı görevlerinde bulunan Ünal Kaya AK Parti İl Başkanlığında 28. Dönem AK Parti Manisa Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunu yaptı.

Eklenme:21.03.2023 / 16:10          Güncelleme:22.03.2023 / 10:22

28. Dönem AK Parti Manisa Milletvekili Aday Adaylığı başvuru alındı belgesini AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı'nın elinden alan Ünal Kaya yazılı bir basın açıklaması yaptı.

İşte Ünal Kaya’nın basın açıklaması;

MANİSA/GÖRDES DOĞUMLUYUM  

1957 yılı Manisa Gördes doğumluyum. İlkokulu Köprübaşı Kavakyeri köyünde, ortaokulu Borlu’da ve İmam Hatip Lisesini Kocaeli’nde tamamladıktan sonra kamu hizmetine girdim ve 1986 yılında Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi’nden mezun oldum. Ankara bürokrasisinde geçen 42 yıllık meslek yaşamımda, memleketim olan Manisa ile fiziki bağlarımı koparmadan devleti tüm ayrıntılarıyla tanıma imkanı elde ettim. Bu süre zarfında ülkemizin 81 ilini ve dünyanın çeşitli ülkelerini görme, buralardaki değişimleri ve yenilikleri yerinde inceleme fırsatı buldum. Bütün bunların yanında sosyal faaliyetler çerçevesinde çeşitli sivil toplum kuruluşları içerisinde yer aldım. Bunların içinden benim için en önemli olan Manisalılar Mesir Dayanışma Derneği’nde halen genel başkan yardımcısı olarak yer alırken, geçtiğimiz aylarda merkezi Ankara da olan Manisalılar federasyonun kurucuları arasında aktif olarak yer aldım. Kurulmasına vesile olduğum, ülke genelinde aktif olan Özel Kalem Müdürleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin yönetim kurulu başkanlığını derneğin kurucu başkanı olarak yürütmekteyim.

42 YILLIK DEVLET TECRÜBESİ

Kamu hayatımın 38 yılı Diyanet İşleri Başkanlığı, 4 yılı Tarım ve Orman Bakanlığı olmak üzere 42 yıl devletimize bürokrat olarak hizmet etme şerefine nail oldum.

42 yılı aşkın bu süre zarfında, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda üst düzey bürokrat olarak bulundum. Bu vesileyle ülkemizdeki mezhep, meşrep ve İslam alemini tanıma, inceleme ve görme fırsatını elde ettim. Ayrıca, Tarım ve Orman Bakanlığında daire başkanı olarak Manisa’mızın ve ülkemizin tarım alanındaki sorunlarını ve çözüm yollarını görme fırsatım oldu. Ankara’daki 42 yıllık bürokrasi hayatımda çeşitli nedenlerle Ankara’ya gelen ve sayıları on binleri bulan tüm hemşerilerimize ayrım yapmaksızın elimizden geldiğince tüm kurumlar nezdinde yardımcı olmaya çalıştım. Köklerimden bağlı olduğum Manisa’nın kolay ulaşılabilir ve gayretli bir evladı olarak Manisa’mızın mevcut durumu üzerinde çalışmalarımı sürdürdüm. Bu konudaki değerlendirmelerimi şöyle özetleyebilirim:

Bereketli toprakları, sanayisi ve tarihsel değerleri ile bölge ve ülke nezdinde mümtaz bir yeri olan Manisa’mızda hala değerlendirmeye alınmamış yer altı ve yer üstü zenginlikleri mevcuttur.

Doğal kaynaklar, turizm potansiyeli, tarım ve hayvancılık açısından bölgesinin fırsat lideri olabilecek ilimiz için kapsamlı ve kurumlar arası bir programlama yapılmalıdır. Bu konudaki projeler hayata geçirilecektir.

Bütün bunların ötesinde birlik ve beraberlik duygularımızın, kardeşliğimizin, hemşerilik bağlarımızın, dini ve insani değerlerimizin bize kalkınma yolunda rehberlik etmesi gerektiğine inanıyorum.

MANİSA’MIZA HİZMET ETMEK İSTİYORUM

Bir şehir ve bir ülke için tarımsal ve ekonomik kalkınmanın çok önemli olduğunun elbette ki bilincindeyim. Ancak, insani değerleri erozyona uğramış bir toplumun, ekonomik zenginliğe rağmen mutlu olamayacağına inanıyorum. Bunun için öz değerlerini, geleneklerini, göreneklerini, çocuklarını, gençlerini ihmal etmeyen bir anlayışla Manisa’mıza hizmet etmeyi amaçlıyorum.

İlimiz; mevcut tarımsal ve sanayi imkânlarının yanında kentleşme sorunları olan, kent merkezinde göç alan, büyük potansiyeline rağmen hayvancılıkta gelişme gösteremeyen, doğal ve tarihsel zenginliklerine rağmen yanı başındaki illerle kıyaslanamayacak ölçüde az sayıda turist çeken büyük bir kenttir.

İlimizin madensel zenginliklerinin, jeotermal kaynaklarının, rüzgar enerjisi potansiyelinin, değişik alanlardaki turizm olanaklarının, ekolojik tarım potansiyelinin, değişik türlerdeki hayvancılık fırsatlarının ve bütün bu sektörleri destekleyecek yeni sanayi kollarındaki imkanlarının bilincindeyim. Yıllardır edindiğim devlet adamlığı tecrübemin ve insani ilişkilerimin, belirttiğim konulardaki projeleri uygulamada etkili olacağını düşünüyorum.

HER BİR BİREYİN SESİNE KULAK VERİLMELİ

Ahlak eksenli, sosyal dayanışma temeline dayanan bir politikayı benimseyen AK Parti’ye mensup bir hemşeriniz olarak siyaseti, ‘’Gidilmeyen hane, girilmeyen gönül kalmamalı’’ diye özetliyorum. Politikayı insan kaybetme üzerine değil, insan kazanma üzerine şekillendiren, bu topraklarda yaşamanın bizleri ayrılmaz kardeşlik bağlarıyla bağladığını gören büyük bir ailenin üyesi olarak yola çıkmış bulunuyorum. Olumlu sonuçlarını hep birlikte karşılayacağımız hizmetlerin şekillenmesinde, Manisa’mızda yaşayan her bir bireyin, sokaktaki Manisalının sesine kulak verilmesi gerektiğini biliyorum.

İçinde yaşadığımız coğrafyanın gerçekleri ve inancımızın da gereği olarak; hamasi nutukların ve tutulamayacak sözlerin içinde kaybolmanın, memleketimize ve insanımıza yarar değil zarar getireceğine inanıyorum. Manisa’mıza hizmet etmeyi, birlik olarak, biz olarak, ötekileştirmeden, gönül kırmadan çalışmayı ve farklılıkları kucaklayabilmeyi, bundan sonraki hedeflerim için bir çıkış noktası olarak benimsiyorum.

Kültürümüzden ve inancımızdan bize miras kalan bireye odaklı yönetim anlayışıyla; 42 yıllık bürokrasi tecrübesinin ardından kişisel hırsların uzağında, hemşerilik ruhunu, kardeşliği, birlikte yaşamanın faziletini ayağa kaldırmak için çalışmayı amaçlıyorum. Manisa’yı el birliğiyle daha güzel günlere taşımak için, sıkıntıda olanın yanında yer almak için, Manisa’mıza ve ülkemize daha özenle hizmet edebilmek için göreve talip olduğumu siz Sayın Hemşerilerimize arz eder;

Saygılarımı sunarım.

Ünal KAYA

AK Parti Manisa Milletvekili

Aday Adayı

 

Etiketler :

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2015 manisadasonnokta.com İHA abonesidir.
www.manisadasonnokta.com
info@manisadasonnokta.com
Rss Mobile @ManisaSonNokta /manisadasonnokta

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Son Nokta

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir