ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL İLÇELER

Manisa Vakfı'ndan Deprem Seferberliği

Merkezi İstanbul'da bulunan Manisa Vakfı Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerde büyük yıkım yaşayan 11 il için ilk günden itibaren seferber olan sivil toplum kuruluşlarından biri. Depremin ilk günlerinde depremzedelere ulaştırılmak üzere bölgeye yaptığı erzak yardımları yanı sıra bölgede evsiz kalanlara bir nebze de olsa yardım etmek için konteyner kurulumu yaptı. Vakıf Başkanı Ercan Oğuz, yaptıkları çalışmalar hakkında verdiği bilgilerde; Hayırsever destekçilerimizin katkıları ile imkanlar ölçüsünde depremzedelerin yaralarını sarmaya çalıştıklarını belirtti.

Eklenme:03.03.2023 / 16:56          Güncelleme:03.03.2023 / 17:17

Haber Önder GÜZELARSLAN

İstanbul'da yaşayan Manisalılar tarafından kurulan Manisalılar Vakfı, tarihi, sosyal ve kültürel projelerin yanı sıra ihtiyaç sahiplerine yönelik destek çalışmalarını da sürdürüyor. 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında bölgede ortaya çıkan barınma sorunu için harekete geçtiklerini ifade eden Başkan Oğuz bizzat kendisinin bölgeye bir ekiple gittiğini ve burada 3 adet Konteyner yaparak ihtiyaç sahiplerine teslim ettiklerini belirtti.

Vakıf üyeleri tarafından satın alınan ve konteyner yapımında kullanılan bir TIR dolusu malzemeyle Kahramanmaraş'a geldiklerini belirten Oğuz, "Üç teknik personel arkadaşımızla birlikte Afşin'in bir dağ köyü olan Esence'de ilk evin montajını yaptık ve depremzede ailemize teslim ettik. Konteynere yerleşen amcamızın iki ayağı da kırıktı. Eşiyle birlikte çok ısrar ettiler, bizi ilk misafirleri olarak akşam yemeğinde ağırladılar. Çok duygulandık." dedi.

İkinci konteyneri Göksun'un Ericek Köyü'nde üçüncü konteyneri Göksun Haytalar da yaptıklarını anlatan Oğuz, "Mütevazi imkanlarımızla durumu çok acil olan vatandaşlarımıza konteyner yapımımız devam edecek dedi. 

Yaşanan felaket gerçekten çok büyük. Yaraları sarmak için bütün imkanlarımızı sonuna kadar kullanacağız. Depremzede kardeşlerimizin duaları bütün yorgunluğumuz alıyor." diye konuştu.

Bizlerde Manisa'da Son Nokta ailesi olarak depremzedelere yapılan bu anlamlı yardım hizmetinden dolayı Manisa Vakfına özellikle başkanı Ercan Oğuz ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun.

Etiketler :

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2015 manisadasonnokta.com İHA abonesidir.
www.manisadasonnokta.com
info@manisadasonnokta.com
Rss Mobile @ManisaSonNokta /manisadasonnokta

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Son Nokta

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir