ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL İLÇELER

AK Partili Baybatur, Malazgirt Zaferi'ni kutladı

K Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Malazgirt Zaferi'nin 948. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Sultan Alparslan'ın ve kutlu askerlerinin mirası olan 1071 Malazgirt Zaferi; sadece askeri bir zafer değil, bir diriliş, bir kıyam, bir kuruluştur. Nitekim bu büyük zafer, Anadolu Selçuklu, Cihan İmparatorluğu olan Osmanlı Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşuna giden yolu açmıştır " dedi.

Eklenme:25.08.2019 / 18:18          Güncelleme:25.08.2019 / 18:24

Büyük devlet adamı, eşsiz komutan Alparslan ve ordusunun gösterdiği üstün kahramanlıklarla kazanılan Malazgirt Zaferi’nin Türkiye Cumhuriyeti'ne kadar uzanan şanlı tarihimizin en eşsiz adımlarından biri olduğunu belirten Baybatur, mesajında şunları kaydetti:

“Sultan Alparslan komutasındaki Türk ordusunun kendisinden sayıca ve silah gücü bakımından üstün olan Bizans ordusuna karşı kazandığı bu destansı zafer, Anadolu’nun kapılarını Türklere açmış, Anadolu ebedi ata yurdumuz olmuştur. Malazgirt Zaferi, sonuçları itibariyle Türk ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktasıdır. Zafer sonucunda uzun yıllar süren savaşlarda yorgun düşen Anadolu’da yeniden imar faaliyetleri başlarken, savaşı kaybeden Bizans ordusundaki asker ve komutanlar ülkelerine döndüklerinde, etkilendikleri İslam medeniyetinin tesiriyle Avrupa’da Rönesans hareketinin başlamasına vesile olmuşlardır. Sultan Alparslan’ın önderliğinde asırlar önce Anadolu’ya adalet ve merhametin tohumlarını eken ecdadımız, bu topraklarda başarılarla dolu yüzyılların yaşanmasının ve aziz milletimizin dört kıtaya hükmetmesinin önünü açmıştır. Bu şanlı tarihin mimarları atalarımızdan bize geçen ruh, aynı diriliğiyle bugünde varlığını korumaktadır. Nitekim 15 Temmuz gecesi ihanet şebekesine karşı milletimizin gösterdiği kutlu direniş; tıpkı Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Sakarya'da olduğu gibi Malazgirt ruhu ile dün olduğu gibi bundan sonra da birlik ve beraberlik içerisinde atalarımızın bizlere bıraktığı mirasa sahip çıktığımızın en güzel örneğidir. Bugün bu köklü mirasın temsilcileri olarak, bin yıldır titizlikle yaşattığımız değerlerimizden aldığımız güçle Türkiye'yi her alanda daha da ileriye taşımak için üstün bir gayret içindeyiz. Her ağaç kökleriyle, her millet de tarihiyle diridir. 948 yıl sonra bu zaferimizi kutlarken; 2023, 2053 ve 2071’in büyük, güçlü ve müreffeh Türkiye’sini inşa etmek, ekonomik, siyasi ve sosyal olarak ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Dünya tarihinde çok önemli değişimleri başlatan Malazgirt Zaferi'nin yıldönümünde zaferin büyük komutanı Sultan Alparslan'ı ve kutlu askerlerini, cennet vatanımız uğruna canını seve seve veren tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.”

 

Etiketler :

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2015 manisadasonnokta.com İHA abonesidir.
www.manisadasonnokta.com
info@manisadasonnokta.com
Rss Mobile @ManisaSonNokta /manisadasonnokta

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Son Nokta

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir