ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL İLÇELER

Sanatın ustaları her ay Pendik’te

Her ay usta bir sanatçının katılacağı “Sanatın Ustaları Pendik’te” programının ilk konuğu ebru sanatının büyük ustası Alparslan Babaoğlu oldu. Ebru sanatının günümüzdeki en büyük sorununun “tanım” olduğunu belirten Babaoğlu, “Ebru bir çiçek ressamlığı değildir” dedi.

Eklenme:12.12.2018 / 15:19          Güncelleme:12.12.2018 / 15:19
Pendik Belediyesi tarafından başlatılan “Sanatın Ustaları Pendik’te” adlı program, ilk olarak ebru sanatçısı Alparslan Baboğlu’nu konuk etti. Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programda ebru konusunda sunum yapan Babağolu, bu sanatın i günümüzdeki en büyük sorunun “tanım” olduğunu söyledi. Ebru sanatını çoğu kişinin yanlış anladığını , bu durumun da Ebru’yu bir çiçek ressamlığı haline getirdiğini belirten Alparslan Babaoğlu, “Bakınız Ebru’nun kelime aslı ebri olup farsça ‘bulut gibi’ demektir. Yani Ebru’dan resim yapamazsınız. Doğasına aykırı. Ebru bir çiçek ressamlığı değildir” şeklinde konuştu.
Konuşmasında tüm sıkıntılara rağmen Ebru sanatının gelişiminden memnuniyet duyduğunu beliren Babaoğlu, Pendik Belediyesine sanata verdiği destekten ötürü teşekkür etti. Görsel sanatlarda ve el sanatlarında Türkiye’nin önde gelen isimlerini sanatseverlerle buluşturacak program, ayda bir gerçekleşecek.

Etiketler :
Copyright © 2015 manisadasonnokta.com İHA abonesidir.
www.manisadasonnokta.com
info@manisadasonnokta.com
Rss Mobile @ManisaSonNokta /manisadasonnokta

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Son Nokta

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir