ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL İLÇELER

Başkan Ergün: Bugün Türk milletinin prangalarından kurtulmasının yıldönümüdür

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün halkın kendi kendini yönetmesine dayalı iradeyi, cumhuriyet iradesini ilanının 95’inci yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Bugün, tarihi şan ve şerefle dolu aziz Türk milletinin prangalarından kurtulduğu, esareti kabul etmediği, kimsenin boyunduruğu altına girmeyi kabullenmediğinin dosta ve düşmana ilan edilişinin 95’inci yıldönümüdür” dedi.

Eklenme:29.10.2018 / 00:00          Güncelleme:29.10.2018 / 00:00

Başkan Ergün mesajında şunlara yer verdi: “Bugün ulusumuzun bağımsızlığını eline aldığı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman askerlerinin başlattığı kurtuluş destanının cumhuriyetle taçlandığı en büyük bayramı yaşıyoruz. Bugün aziz Türk milletinin bayramıdır. Bugün, tarihi şan ve şerefle dolu aziz Türk milletinin prangalarından kurtulduğu, esareti kabul etmediği, kimsenin boyunduruğu altına girmeyi kabullenmediğinin dosta ve düşmana ilan edilişinin 95’inci yıldönümüdür. Kutlu olsun! 19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün Samsun'a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de "Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir." diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Türkiye Cumhuriyeti laik ve demokratik anlayıştan taviz vermeden, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda hızla ilerlemektedir. Buna hiçbir güç engel olamayacak ve Türkiye Cumhuriyeti devleti sonsuza kadar yaşayacaktır. Yeter ki bizler Atatürk'ün mirası olan ilkelerinden, bilimsel ve akılcı yoldan ayrılmayalım. Bizler, çocuklarımızı ve gençlerimizi Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı vatan ve millet sevgisiyle dolu insanlar olarak yetiştirmeye çalışıyoruz, çünkü Atatürk’ün bize armağan ettiği ve “En büyük eserim” dediği cumhuriyet, onların omuzlarında yükselecektir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını, Cumhuriyetin kuruluşuna giden süreçte seve seve canlarını veren şehitlerimizle, o mücadelenin haklı ve onurlu nişanını benliklerinde, vücutlarında taşıyan gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”

Etiketler :

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2015 manisadasonnokta.com İHA abonesidir.
www.manisadasonnokta.com
info@manisadasonnokta.com
Rss Mobile @ManisaSonNokta /manisadasonnokta

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Son Nokta

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir