ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL İLÇELER

Cumhurbaşkanı Erdoğan erken emeklilik tartışmalarına son noktayı koydu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı'nda erken emeklilik tartışmalarına noktayı koydu. "Dünyanın hiçbir yerinde 38 yaşında emeklilik diye birşey yoktur" diyen Erdoğan, böyle bir durumda bedelinin çok ağır olacağı uyarısı yaptı.

Eklenme:16.10.2018 / 14:57          Güncelleme:16.10.2018 / 14:57

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu. "Erken emekliliği Sosyal Güvenlik'te kabul etmiyoruz ama siyasette bunun yolu açtık" diyen Erdoğan, "Dünyanın hiçbir yerinde 38 yaşında emeklilik diye birşey yoktur" ifadelerini kullandı. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun hesabına göre, emeklilikte yaşa takılan denilen gruba 6,2 milyon kişinin girdiğini, bunun 1,3 milyonu hemen emekli olabilecek durumda olduğunu belirten Erdoğan, "Bunun yıllık maliyeti 26 milyar liradır. Erken emeklilikten yararlanacakların tamamı göz önüne alındığında bu rakam 750 milyar lirayı buluyor" dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

- Erken emekliliği Sosyal Güvenlik'te kabul etmiyoruz ama siyasette bunun yolu açtık.

- Son günlerde emeklilikte yaşa takılanlar kampanyası yürütülüyor. 

- Emeklilikte yaşa takılanlar başlığı altında bir dernek var. Bu derneğin başındaki kişinin durumu bile sosyal güvenliğin nasıl bir felakete itilmeye çalışıldığının kanıtı. 1992'de sisteme kayıt olmuş. Bu hanımefendi eski sistemde 38 yaşında emekli olacaktı. Bu hanımefendi 2022'de 48 yaşında emekli aylığı almaya başlayacak. Sadece emekli maaşı için bu yaşı beklemesi gerekiyor.

- Dünyanın hiçbir yerinde 38 yaşında emeklilik diye birşey yoktur...

- 20 yıl çalışıp 38 yaşında emekli olan biri 40 sene devletten maaş ve sağlık sigortası hizmeti alacak demektir. Böyle bir uygulama olamaz. Buna hiçbir ülke dayanamaz.

- Ortalama insan ömrünün 60 yaşı bulmadığı dönemde 40 yaşında emekli olmanın belki izahı vardı. Ama bugün ülkemizde 78 yaş ortalama ömrü.

- Bugün ortalama emeklilik yaşı 52'dir. Bu AB'de 65'tir. Türkiye yeni yeni 65 yaş sınırına çıkmaya çalışıyor.

- Bir emekli tüm çalışma hayatı boyunca ödediği primi 6 yılda emekli maaşı olarak geri almaktadır.

MAALİYETİ 750 MİLYAR LİRAYI BULUYOR...

- Sosyal Güvenlik Kurumu'nun hesabına göre, emeklilikte yaşa takılan denilen gruba 6,2 milyon kişi giriyor. Bunlardan, 1,3 milyonu hemen emekli olabilecek durumda, kalanları da peyderpey emekliliğini talep edebilecektir. Bunun yıllık maliyeti 26 milyar liradır. Erken emeklilikten yararlanacakların tamamı göz önüne alındığında bu rakam 750 milyar lirayı buluyor. 

- Ekonomik kurtuluş savaşı verdiğimiz böyle bir dönemde, böyle bir yükü milletimizin sırtına bindirmeye hakkımız var mı, diye milletime soruyorum.

- Bu kampanya siyasi rant kampanyasına dönüştürülmemelidir. Olursa bedeli ülkemiz için çok ağır olur...

 

Etiketler :

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2015 manisadasonnokta.com İHA abonesidir.
www.manisadasonnokta.com
info@manisadasonnokta.com
Rss Mobile @ManisaSonNokta /manisadasonnokta

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Son Nokta

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir