ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL İLÇELER

İşte Dursun Ali Yıldız’ın ilk icraatı!

Manisa’da AK Parti İl Başkanlığı ve İl Genel Meclis Başkanlığı yapan, Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Dursun Ali Yıldız, partisinin aday göstermesi ve milletin de teveccühü ile seçilmesi durumunda yapacağı ilk icraatını Manisa’da Son Noktaya anlattı.

Eklenme:15.10.2018 / 13:14          Güncelleme:15.10.2018 / 13:23

AK Partiden Manisa Büyükşehir Belediye Aday Adaylığı açıklayan Dursun Ali Yıldız, Manisa’da Son Noktaya yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

MUHTARLARIMIZLA KARDEŞ GİBİYDİK

Gerek İl Başkanlığı gerek İl Genel Meclis Başkanlığı yaparken kimin nerede bizim İl Özel idaresinin imkanları ile çözülebilecek bir sorunu varsa biz o kişiyi aradık bulduk ve o sorununu çözdük. Ben şunu gördüm. Birçok sorun yani halkımızın yaşadığı birçok sorun vardı. Yerel imkanlarla, Valiliğin imkanlarıyla,  Belediyelerin imkanlarıyla ve Özel İdarenin imkanları ile çözülebilecek sorunları yaşıyordu halkımız. Öncelikle bu sorunların nasıl çözülebileceğini tespit ettim. Daha sonra ihtiyaç sahibi olan insanlarımızın ihtiyaçlarını karşılayarak sorunlarını çözüme kavuşturmak için gecemizi gündüzümüze katarak gidermeye çalıştık. İl Genel Meclisi Başkanı olduğumda 3 yüz 36 köyümüzün içme suyu sorunu vardı. Yaklaşık 180 köyümüzün su ihtiyacını karşılamak için sondaj vurduk. Diğer köylerimizi de ihya ettik. İl Genel Meclisi Başkanlığından ayrılırken sadece 6 köyümüzün su sorunu kalmıştı. O köylerimizde de vurduğumuz sondajlardan su çıkmadı. Bu hizmetlerimizi verirken muhtarlarımızla çok güzel ilişkiler kurduk. İmkanlarımızı muhtarlarımıza anlattık. Onlarda bizim doğru söylediğimizi kabul ettiler. Yani bize inandılar. Ne kadar imkanımız varsa muhtarlarımızla paylaştık. Onlarla başkan ve muhtar ilişkisinden öte kardeş gibi ilişkilerimiz oldu.  

BU ŞEHRİN HALKINI SEVİYORUM

Ben bu şehrin halkını seviyorum, onlarda bizi sevdiler ve bağırlarına bastılar.  Trabzon’dan ön lisansımı tamamlamak üzere 22 yaşındayken Manisa’ya geldim. Manisa’ya gelir gelmez birkaç gün geçtikten sonra arkadaşlar Milli Türk Talebe Birliğinin Başkanı ol dediler ve Talebe Birliğinin Başkanı oldum. Ondan sonra Refah Partisinde İl Yöneticiliği yaptım.  Fazilet Partisinin Kurucu İl Başkanlığını yaptım. İşte tüm bunları bu şehir verdi. Bu şehir yine 1994’de Belediye Meclis Üyeliği veridi. Yani demedi ki, sen Trabzonlusun nerden çıktın geldin, Manisa’da Belediye Meclis Üyeliği yapmak kim sen kim. Sonra AK Parti’den Merkez İlçe Başkanı oldum. Daha Sonra İl Başkanı oldum. İl Genel Meclisi Üyeliği için birinci sıradan gösterildim.  Ve bizim listemiz Belediye Başkanlığını kazanacak kadar oy almıştı. Hiç kimse demedi ki ya sen Karadenizlisin Manisa’da İl Genel Meclisi birinci sırasında senin ne işin var. Böyle bir değerlendirme yapmadılar. Ben Manisa’yı sevdim Manisalıda beni sevdi.

MANİSA’DA KÖKEN MİLLİYETÇİLİĞİ YOK

Manisa’da köken milliyetçiliği yok. Manisa’da iyi insan, dürüst insan, çalışkan insan milliyetçiliği var. Manisalılar kendisine hizmet eden insan milliyetçisi. Bunu Yuntdağlılarda böyle düşünüyor. Balkanlardan Manisa’ya gelenlerde aynı şeyi düşünüyor. Doğudan Güneydoğudan Manisa’ya gelenler de aynı şeyi düşünüyor. Karadeniz’den, Kütahya’dan, Afyon’dan, Uşak’tan gelenlerde aynı şeyi düşünüyor.  Manisa çok değişik kökenli insanların yaşadığı bir şehir. Aynı zamanda Manisa çok uyum içerisinde yaşayanların bulunduğu bir şehir. Belki de Manisa’ Türkiye’de çok az sorunlu olan illerden birisi. Bugüne kadar olumsuz bir insanla karşılaşmadım. Yani bizi bağrına basmayan insanlarla karşılaşmadım. Bugüne dek neye talip olsuysam Manisalılar bana hediye ettiler. Çünkü biliyorlar ki bulunduğum görevlerde kendime hiçbir şey istemedim. İmkanlarımızı hep bu şehrin insanları için paylaştık. O yüzden Manisalılar beni severler, bende onları severim. Şayet teşkilatımız uygun görür aday gösterirse Manisalı hemşerilerimiz bize teveccüh göstererek mutlaka bu göreve getireceklerine canı gönülden inanıyorum.

67 MAHALLE MUHTARI ADAY OLMAM İÇİN İMZA VERDİ

Neden bu kadar çok inanıyorsunuz diye soracak olursanız eğer cevabım aynen şöyle olur. Manisa Büyükşehir olunca Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerimizin muhtarlarından 67 muhtarımız şahsımın Yunusemre Belediye Başkan adayı olması için imza topladılar ve o zaman İl Başkanı olan Murat Baybatur’a bu imzaları teslim ettiler. Türkiye’de bunun bir başka örneği yok. İmzalarda burada ben hala onları bir hatıra olarak saklıyorum. Bize nasip olmadı. Büyükşehir Belediye Başkanlığı Mehmet Çerçi istiyordu. Mehmet bey Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilmeyince Yunusemre Belediye Başkan adayı gösterildi. Bizde dinlenme imkanı ve fırsatı bulduk. 2019 Mart ayında yapılacak Mahalli İdareler seçimlerinde teşkilatımız ve halkımız Büyükşehir Belediye Başkanlığı için uygun görürse eğer bu göreve talibim.  Başka bir görev verilirse o görevi de seve seve yaparım. Şimdiye bize verilen görevleri yüzümüze bulaştırmadan aldığımız gibi teslim ettik. Hiçbir şaibeye bulaşmadık. Parasal hiçbir ilişkimiz olmadı. Kendi adamımız diye herhangi birini hakkın yönünü değiştirerek bir makama getirmedik. Bu tip hareketlerimiz hiç olmadı. Şehir bunu biliyor. Manisa’nın yaklaşık 650 mahallesini (köyünü) gezdik. 17 ilçesine ve eskiden beldeler vardı bu beldelerin tamamına gittik. Ulaşmadığımız, hizmet vermediğimiz insan kalmadı. Bu hizmetlerimizi sürdürmek isteriz.

HALKIMIZA, KİMİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI GÖRMEK İSTERSİNİZ? DİYE SORULACAK  

Şüphesiz Manisalı hemşerilerimiz talep ederse partimizde uygun görür ve daha önce yaptığımız hizmetlerimizi daha fazlasını yapma imkanı buluruz. Zira parti herhangi bir kişiyi aday göstermezden önce o şehir halkına “kimin size hizmet etmesini istiyorsunuz? Kimin Belediye Başkan adayı ve meclis üyesi olmasını istiyorsunu? ” diye soracak. Böyle bir çalışma yaparak adayları belirleyecek. Bu nedenle Manisalı hemşerilerimiz arkadaş biz Dursun Ali’den memnunuz. Şimdiye kadar çok güzel hizmetler yaptı. Bundan sonra da bir hizmetin ucundan tutmasını istiyoruz derler ve böyle bir hizmet imkanı verirlerse gecemizi gündüzümüze katarak, şimdiye kadar olduğu gibi ailemizden, çoluk çocuğumuzdan fedakarlık yaparak halkımıza hizmeti seve seve yaparız.

KİMSENİN KOLTUĞUNDA GÖZÜM YOK

Hiç kimsenin koltuğunda gözüm yok. Kimsenin talebinin önüne geçmekte istemem. Çünkü Genel Merkezin belirleyeceği bir aday için mizacım değil prensibim değil burada hiç kimse ile kavga etmem. Genel Merkez uygun görürse, Manisalı hemşerilerimiz de böyle bir talepte bulunursa böyle bir göreve talip olacağım. Filan kişi bu görevi yapamıyor. Ben onun görevine talibim gibi bana yakışmayan bir davranışın içinde asla olmam. Çünkü bu benim istememle değil halkın ve partinin istemesiyle olacak.

KIRSALDA YAŞAMAK KADERLERİ OLMAMALI

Partiniz uygun gördü, Manisalılarda teveccüh gösterdi ve siz Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiniz. İlk icraatınız ne olur? şeklindeki soruya Yıldız şöyle cevap verdi;

Türkiye’de iki kesim var. Bunlardan biri şehir merkezleri bir diğeri ise kırsal kesim. Özellikle İl Genel Meclisi başkanlığı yaparken bunu gördüğüm için söylüyorum.  Kırsalda yaşayan insanlar, şehirde yaşayan insanlar gibi yaşamak istiyor. Şehirdeki insanların yaşadıkları imkanlarla yaşamak istiyorlar.  Onların gittikleri parklara gitmek istiyorlar. Onların yürüdükleri parke taşları üzerinden yürümek istiyorlar. Onların gittikleri alış veriş merkezlerine (AVM) gitmek istiyorlar. Kırsal kesim şehir imkanlarına kavuşuncaya kadar oralara pozitif bir ayrımcılık yapmayı düşünüyorum. Onlarda tıpkı şehirli gibi yaşayacaklar. Onların orada doğmuş olmaları, orada yaşıyor olmaları kaderleri olmamalı. Peki tüm bunları nasıl yapacaksınız diye sorarsanız eğer, projelerimin hazır olduğunu ifade etmek isterim. Halkımız ister partim de aday gösterirse bu ve buna benzer projelerimizi bir bir hayata geçireceğiz.

 

 

Etiketler :

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2015 manisadasonnokta.com İHA abonesidir.
www.manisadasonnokta.com
info@manisadasonnokta.com
Rss Mobile @ManisaSonNokta /manisadasonnokta

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Son Nokta

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir