ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL İLÇELER

Baybatur, Manisa'nın kurtuluş yıldönümünü kutladı

Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, “Aziz milletimiz girdiği İstiklal mücadelesiyle, bağımsızlıktan vazgeçmeyeceğini bütün dünyaya göstermiştir. Her safhası ayrı bir zaferle taçlandırılmış olan şanlı tarihimiz, Manisalıların onur ve cesaretiyle daha da yüceltilmiştir” dedi.

Eklenme:08.09.2018 / 01:50          Güncelleme:08.09.2018 / 01:50

Kurtuluş Savaşı’nın en zor cephelerinden olan Batı Cephesi'nde verilen büyük mücadeleler sonucunda Ege Bölgesi'nin ve Türkiye'nin düşmandan temizlendiğini ifade eden Baybatur, mesajında şunları kaydetti: 
"Manisalılar vatan sevgisi, özgürlük tutkusu, tarihe mal olmuş yiğitlik ve cesaretleriyle düşmana karşı kahramanca bir direniş göstermiştir. Manisa halkının düşman işgaline karşı gösterdiği bu direniş, milli mücadelemizin önemli halkalarından biri olarak, milletimizin tarihindeki şerefli yerini almıştır. 27 Mayıs 1919 ile 8 Eylül 1922 tarihleri arasında Yunan işgali altında kalan Manisa'mız, Kurtuluş Savaşı sırasında, belki de tarihinin en kötü dönemini yaşamıştır. Düşman, büyük bir korku ve dehşet içersinde  Manisa'dan çekilmek zorunda kalırken geride, yakılmış, harabeye çevrilmiş bir  Manisa bırakmıştır. Aradan geçen 96 yıl sonunda bugün Manisa, Türkiye’nin sayılı sanayi kentlerinden biri olmanın yanı sıra dünyaca ünlü Sultani üzümü ve son yıllarda zeytin üretiminde ortaya koyduğu iddiasıyla tarımsal üretimde de markalaşan bir şehir olmayı sürdürmektedir. Tarihte ilk paranın basıldığı, Türkiye'nin ilk ve tek Avrupa ve UNESCO Jeoparkı’nın bulunduğu, Anadolu’nun piramitleri olarak bilinen Bin Tepeler gibi birçok tarih, doğa, inanç ve sağlık turizmi açısından potansiyeli içerisinde barındıran Manisa, çok yönlü zenginleri bağrında birleştiren eşsiz bir şehir konumundadır. Mücadele yıllarında ortaya konan aynı ruh ve şuurla; kahraman ecdadımızın mirası olan bu toprakları uygarca yaşanabilen, marka bir kente dönüştürme azim ve kararlılığı içerisinde olduğumuzu bu anlamlı gün vesilesiyle bir kez daha vurgulamak isterim. Altyapıda, ulaşımda, tarımda, sanayide ciddi yatırımları hayata geçirdiğimiz Ege’nin incisi güzel şehrimizi, bir dünya şehri haline getirmek adına önümüzdeki 5 senede hedefimiz 2023 hedeflerimiz doğrultusunda sanayi ve tarımıyla ön plana çıkan güzel şehrimizin ekonomisine güç katacak adımlar atmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle bizlere büyük bir tarihi zafer ve onur bırakan başta milli mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Manisa'mızın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü içtenlikle kutluyorum.''

Etiketler :

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2015 manisadasonnokta.com İHA abonesidir.
www.manisadasonnokta.com
info@manisadasonnokta.com
Rss Mobile @ManisaSonNokta /manisadasonnokta

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Son Nokta

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir