ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL İLÇELER

AK Partili Baybatur'dan Basın Bayramı Mesajı

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Türk basınından sansürün kaldırılışının yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Eklenme:23.07.2018 / 19:39          Güncelleme:23.07.2018 / 19:39

Medyanın, toplumun yapılanmasında ve demokrasinin gelişmesinde üstlendiği rolüne işaret eden Baybatur, anayasanın, kanunların ve evrensel hukuk normlarının belirlediği ölçüler içerisinde; kişisel hak ve özgürlüklerle, milli menfaatleri temel alarak; özgürlük, tarafsızlık ve objektiflikten taviz vermeden çalışmalarını yürüten bir basının demokratik toplumların en önemli güvencelerinden biri olduğunu belirtti.

Baybatur, mesajında şu ifadelere yer verdi: 

“İçinde yaşadığımız iletişim çağında televizyon, radyo ve gazete gibi klasik mecralara internetin eklenmesiyle, cep telefonlarına taşınan haber kanalları güncel gelişmelerin aktarım hızında sınırları zorlamaya başlamıştır. Gelişmelerden anında haberdar olan vatandaşımızın doğru ve ilkeli habercilikle bilgilendirilmesi artık daha fazla bir sorumluluğu gerektirmektedir. Haberlerin spekülasyondan uzak, net, anlaşılır ve tarafsız olması, toplumsal ve ahlaki değerlerin dikkate alınarak hazırlanması, gücünü özgürlüğünden alan basın-yayın kuruluşlarımızın sahip olması gereken en önemli vasıfları arasında yer almaktadır.

Kamuoyunun doğru ve doğrudan bilgilendirilmesinde vazgeçilmez bir yeri bulunan basın, demokrasinin yaşaması ve gelişmesini sağlayan unsurların da başında gelmektedir. Nitekim 15 Temmuz hain darbe girişiminde ülkemizin birlik ve beraberliğine, devletimizin bekasına, milli iradeye ve demokrasimize kastedenlere karşı dik duruş sergileyen basınımız, milletten ve demokrasiden yana kesin bir tavır almıştır. Bu da göstermiştir ki; milli değerlere saygılı, kişi hak ve özgürlükleri temel alan bir anlayışla görevini yerine getiren basın, demokrasimizin en büyük güvencesidir.

Basının kendisinin etki alanındaki kitleyi yönlendirmesi ne kadar sağlıklı bir yaklaşım tarzı değilse, geçmiş dönemlerde basına ne yapması gerektiğini dikte eden sansür uygulaması da o denli yanlış bir uygulama olmuştur. Bu manada basında sansürün kaldırıldığı 24 Temmuz 1908 tarihi basın açısından bir dönüm noktası olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle; basında sansürün kaldırılışının 110’uncu yıl dönümünde mesai mefhumu gözetmeksizin büyük bir özveriyle görev yapan basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutlar, kendilerine sağlık, başarı ve esenlikler dilerim.”

Etiketler :

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2015 manisadasonnokta.com İHA abonesidir.
www.manisadasonnokta.com
info@manisadasonnokta.com
Rss Mobile @ManisaSonNokta /manisadasonnokta

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Son Nokta

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir