ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL İLÇELER

Osmanlı mirası Ramazan tatlısı: İncir uyutması

Kütahya’nın yöresel lezzetleri arasında yer alan ’İncir uyutması’ tatlısı Ramazan’da iftar sofralarını süslüyor. Hafif olmasından dolayı tercih edilen, incirin sütle kaynatılıp bekletilmesi nedeniyle "uyutma" adı verilen geleneksel tatlı Ramazan ayında daha çok ilgi görüyor.

Eklenme:16.05.2018 / 19:42          Güncelleme:16.05.2018 / 19:42
Geleneksel tatlının unutulmaması ve yeni nesillere aktarılması amacıyla meslek liselerinde de ders konusu olarak öğrencilere öğrettiklerini söyleyen Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri alan şefi Ayten Tuna, “Günümüzde Avrupa tarzı tatlıların unutulmaması için Kütahya’nın da Osmanlı ve Germiyanoğulları’nın bulunduğu çok eski tarihi bir şehir olmasından dolayı unutulmaya yüz tutmuş yeniden gündeme gelip unutulmaması için bizler okulda öğrencilerimize bu tatlıyı derste gösteriyoruz” dedi. Tuna, “Tatlımızın unutulmaması amacı ile Ramazan ayında hafif olması ve tok tutucu olmasından dolayı bu tatlıyı bizler tekrar gün yüzüne çıkartmak istedik. Amacımız çok az kişinin bildiği Kütahya ile özdeşmiş olan bu tatlıyı evlerde tekrar yapılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Okulda değişik birçok tatlı ve yemek öğrendiklerini söyleyen 11. Sınıf Öğrencisi Gizem Akar ise, “Biz yiyecek içecek alanında okulda birçok tatlı ve yemek öğreniyoruz. Okulda öğrendiğim ve sizler için yaptığım tarihi bir tatlı olan ‘incir uyutması’ tatlısını öğrendiğim mutluyum” diye konuştu.

Etiketler :
Copyright © 2015 manisadasonnokta.com İHA abonesidir.
www.manisadasonnokta.com
info@manisadasonnokta.com
Rss Mobile @ManisaSonNokta /manisadasonnokta

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Son Nokta

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir