ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL İLÇELER

Manisa Vakfı'ndan Ayşe Hafsa Sultan'ı anma etkinliği

Merkezi İstanbul'da bulunan Manisa Vakfı tarafından 150 yıldır yıkık olan Ayşe Hafsa Sultan'ın yeniden yaptırılan türbesi önünde Ayşe Hafsa Sultan'ın ölümünün 484. Yılında bir tören düzenlendi.

Eklenme:14.05.2018 / 18:56          Güncelleme:14.05.2018 / 19:06

Törene 22., 23. ve 24. Dönem Manisa Milletvekilliği yapan Hüseyin Tanrıverdi, Ak Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ'ın yanısıra bir çok davetli misafir katıldı. Samimi ve bir o kadar anlamlı törende Açılış konuşması yapan Manisa Vakfı Başkanı Ercan Oğuz Türbenin yapılışı ve bugüne nasıl geldiği hakkında kısa bilgiler verdi. Ayrıca bir çok hayır hizmetinde bulunmuş olan Valide Sultan Ayşe Hafsa Sultan hakkında da bilmediğimiz yönleriyle bilgiler verdi. Manisa ve İzmir Urla da bir çok yeri kendi parası ile satın alıp Vakfeden Valide Sultan'a biz Manisalı evlatları olarak sahip çıkıp Türbesinin yapılmasına vesile olunduğuna değinen Manisa Vakfı Başkanı Ercan Oğuz, Vakıf olarak Ayşe Hafsa Sultan'ın bütün eserlerine sahip çıkacaklarının altını çizdi. Önümüzdeki günlerde bu hizmetleri kamuoyu da yakinen takip etmiş olacaktır dedi. Konuşmasında Türbe tamamlandıktan sonra Açılışını yaparak milletimizin ziyaretine açık hale getiren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a da şükranlarını ileten Vakıf Başkanı Ercan Oğuz konuşmasında kısaca Yavuz Sultan Selim Han'ın Türbesi üzerinden alınıp 11 yıldır depoda bekletilen ve yerine tekrar Manisa Vakfı'nın gayretleriyle getirilen Kaftan hakkında önemli bilgiler verdi. İBB nin Mehteran takımının mehter gösterisi, Protokol konuşmaları ve akabinde Yapılan dua sonrasında programa katılan misafirlere Mesir Macunu ikramı yapılarak program sona erdirildi.

 

 

 

Etiketler :

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2015 manisadasonnokta.com İHA abonesidir.
www.manisadasonnokta.com
info@manisadasonnokta.com
Rss Mobile @ManisaSonNokta /manisadasonnokta

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Son Nokta

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir