ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL İLÇELER

Başkan Çelik: Çanakkale Milli Mücadele destanıdır

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 103. yıl dönümü nedeni ile bir mesaj yayımladı. Başkan Çelik yayımladığı mesajında “ Çanakkale tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği milli mücadele destanıdır” dedi.

Eklenme:17.03.2018 / 11:34          Güncelleme:17.03.2018 / 11:34

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yılı nedeni ile yayımladığı mesajında “Çanakkale Zaferi, tarih boyunca bağımsızlık, hürriyet ve vatan sevgisi uğruna savaşmaktan çekinmeyen Türk Milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesi; tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği milli mücadelenin destanıdır. Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasına zemin hazırlayan ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin de temellerinin atıldığı bu şanlı zafer, Türk Milletinin bağımsızlık yolunda fedakârlığının, inancı uğrunda şehadet kararlılığının kanıtıdır. Verdiğimiz 250 bin şehidin ulvi kanlarıyla yazılan tarihimizin en yüce şeref ve gurur destanlarından birisi olan Çanakkale Zaferi, alınması gereken derslerle doludur. Ecdadımızın canları pahasına koruduğu bu vatan, bize bırakılmış bir miras değil, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartarak gelecek nesillere aktarılacak en kutsal emanettir. Bugün huzur ve güven içerisinde yaşadığımız bu topraklarda bizlere düşen görev, her türlü hile ve tuzağa rağmen kardeşçe bir ve beraber yaşama arzumuzu, vatanımızı ve bağımsızlığımızı 103 yıl önceki aynı kararlı irade ile korumaktır. Nitekim Osmanlı bakiyesi topraklardan ve Anadolu’nun dört bir yanından gelen evlatlarıyla birlik ve beraberlik içinde karşılıklı saygı ve sevgi içinde yaşamakta olduğumuz Manisa’mızdaki kardeşlik; ecdadımızdan emanet aldığımız bu aziz vatana aynı sadakatle sahip çıktığımızın da teminatıdır. Şehzadeler Belediyesi olarak kuruluş anından itibaren bu uğurda elimizden geleni esirgemedik, Şehzadeler’in büyük bir aileye dönüşmesi için tüm gücümüzle çalışmayı vatana, millete ve şühedaya borcumuz bildik. Bu gün gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında istiklal ve istikbalimizin korunması, son Türk devletinin ilelebet var olması için Çanakkale’deki ruhla savaşan Mehmetçikler ve güvenlik kuvvetlerimiz ile onları desteklemek için kenetlenen milletimiz ve ülkemizin muasır medeniyetin üstüne çıkarmak için önemli ilmi ve teknolojik gelişmelere imza atan vatanseverler gösteriyor ki; Milletimiz Şühedanın emanetine sahip çıkıyor ve layık olmak için çırpınıyor. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümünde gösterdikleri eşsiz mücadelenin bilinciyle, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz” dedi.

 

Etiketler :

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2015 manisadasonnokta.com İHA abonesidir.
www.manisadasonnokta.com
info@manisadasonnokta.com
Rss Mobile @ManisaSonNokta /manisadasonnokta

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Son Nokta

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir