ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL İLÇELER

Başkan Vergili: “ Kaçak güreşmek yok”

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, kentte çevre kirliliğine neden olduğu iddialarıyla gündemde olan Marmara Geri Kazanım (MARZINC) ile ilgili şirketle varılan mutabakat çerçevesinde üç kişilik komisyon kurulacağını ve bu komisyonun tesisin üretim ve çevresel etkilerini kontrol edeceğini bildirdi.

Eklenme:20.02.2018 / 14:00          Güncelleme:20.02.2018 / 14:00
Bazı kişilerin, özellikle bir belediye meclisi üyesinin, "MARZINC ile anlaşıldığı" yönünde söylentiler yaydığını ve bunun basına da yansıdığını ifade eden Vergili, Karabük’te hava kirliliği ve MARZINC konusunda adeta tek başına mücadele ettiğini söyledi.
“KARDEMİR gibi Karabüklü olun”
Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, MARZINC’in üretimini durdurmasının ardından defalarca görüşme talebinin olduğu belirterek, “Firma yetkilileri ile görüşüldü. Firma yetkilileri bizi de Kardemir gibi görün, bize de bir süreç verin, biz istenilenleri yapalım, Kardemir Karabük’ün de biz değil miyiz şeklindeki sözleri üzerine “Kardemir sporda, sosyal alanlarda, üniversitede var. Karabük’ün her yerinde var. Peki ya siz? Önce siz Kardemir gibi Karabüklü olun. Karabük’ün her alanında sizi de görelim” şeklinde karşılık verdiğini ifade etti.
“Komisyon kurulacak”
Başkan Vergili, MARZINC yetkilileri ile görüşmeler sonrasında bir mutabakata varıldığını belirterek bu mutabakat çerçevesinde, işletmeden, Karabük Belediyesi’nden ve Karabük’ün görevlendireceği birer kişi ile üç kişilik komisyon kurulacağını kaydetti.
Vergili, “ Komisyon 24 saat boyunca MARZINC’in üretimini ve çevresel etkilerini kontrol edecek. Aynı zamanda yapılacak tüm çevre yatırımları konusunda takipte bulunacak. Komisyon verilen sözleri de takip edecek ve sözlerin yerine getirilmemesi halinde gerekli müdahale yapılacak. KARDEMİR’den önce tüm çevre yatırımlarının Avrupa Standartlarına ulaşmış hale gelecektir.” Dedi.
“ Kaçak güreşmek yok”
Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, kendisinin yurt dışında olduğu bir dönemde Karabük Belediye Meclis üyelerinden birinin kendisinin de imzası olmasına rağmen sanki kendisine menfaat sağlamış gibi açıklama yapmasını doğru bulmadığını belirterek, “Öyle kaçak güreşmek yok. Kaçak güreşen pehlivanları yenmek için paça kazık yapılır. Paça kazıkta ise elini kıspetine sokmuş olur. Kimse kıspetine el sokturmasın. Ben isteseydim hiç bu tartışmalara girmeden kendime rahatlıkla menfaat sağlardım. Yapılan anlaşma ile hem MARZINC in yapacağı kendi yatırımları hem Karabük’e yapacakları yatırımlar Karabük halkı içindir. Tamam herkes fikrini söyleyebilir ama özellikle önüne gelenin ulu orta bilip bilmeden yaptığı yorumlar hiç hoş değil” diye kaydetti.

Etiketler :
Copyright © 2015 manisadasonnokta.com İHA abonesidir.
www.manisadasonnokta.com
info@manisadasonnokta.com
Rss Mobile @ManisaSonNokta /manisadasonnokta

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Son Nokta

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir