ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL İLÇELER

Başkan Ergün Mevlid Kandilini kutladı

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Tüm İslam aleminin, ülkemizin ve Manisalıların kandilini tebrik eden Başkan Ergün, “Bu mübarek günler vesilesiyle ülkemiz üzerinde barış, kardeşlik, huzur ve mutluluğun hakim olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Eklenme:29.11.2017 / 14:02          Güncelleme:29.11.2017 / 14:02

Mevlid Kandili dolayısıyla mesaj yayınlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, mesajında şunlara yer verdi: “Alemlere rahmet olarak gönderilen İslam Peygamberi Hz. Muhammed’in (S.A.V) kutlu doğumu vesilesiyle Mevlid Kandili’ni idrak ediyor olmanın heyecanı içindeyiz. Kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü, puta tapılan, her türlü çirkinliğin hüküm sürdüğü cahiliye döneminde Cenab-ı Allah, kullarına son bir uyarıcı olarak Hz. Muhammed’i gönderdi. Doğumuyla birlikte onlarca mucizenin olduğu o kutlu günde, şirkin ateşi son buldu, putlar bir bir devrildi. Yaşamının her alanında örnek bir hayat süren peygamberimiz, kendisine peygamberliğin tevdi edilmesiyle birlikte en önemli nasihatlerinden biri de, “Tüm Müslümanlar kardeştir” olmuştur. Peygamberimiz veda hutbesinde ümmetine şu vasiyette bulunmuştur: “Dikkat ediniz! Şu dört şeyi kesinlikle yapmayacaksınız: Allah'a hiçbir şeyi ortak koşmayacaksınız. Allah'ın haram ve dokunulmaz kıldığı canı, haksız yere öldürmeyeceksiniz. Zina etmeyeceksiniz. Hırsızlık yapmayacaksınız.” Bu kadar net ve açık uyarılara rağmen ne yazık ki İslam coğrafyasında kan ve gözyaşı dinmek bilmiyor. Geçtiğimiz günlerde Mısır’da bir camide meydana gelen ve 300’ün üzerinde Müslüman kardeşimizin canını verdiği hain saldırıyı bu vesileyle nefretle kınıyorum. Mevlid Kandili’ni idrak ederken, Hz. Muhammed’in (S.A.V.) nasihatlerini, hadislerini ve bizlere tek kaynak gösterdiği Kur’an-ı Kerim’i iyi anlamamız gerektiğini ifade etmek istiyorum. Bu duygularla Mevlid Kandilimizi kutluyor, bu mübarek günler vesilesiyle ülkemiz üzerinde barış, kardeşlik, huzur ve mutluluğun hakim olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”

Etiketler :

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2015 manisadasonnokta.com İHA abonesidir.
www.manisadasonnokta.com
info@manisadasonnokta.com
Rss Mobile @ManisaSonNokta /manisadasonnokta

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Son Nokta

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir