ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL İLÇELER

Başkan Çerçi’den iki konuda önemli açıklama

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çok önemsediği, TOKİ ve Kentsel Dönüşüm Projelerinde gelinen son durumu Manisa’da Son Nokta’ya değerlendirdi.

Eklenme:19.11.2017 / 13:10          Güncelleme:19.11.2017 / 13:15

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Akgedik bölgesine 5 bin 500 konut ve Gürle bölgesine de 5 bin konut olmak üzere toplan 10 bin 500 konutluk TOKİ Projesi ile Laleli, Mesir, Lalapaşa ve Mutlu Mahallelerinde uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projesinde gelinen son durum ile ilgili açıklamalarda bulundu.  

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE SON DURUM

Kentsel Dönüşüm Projesinde gelinen son durum ile ilgili konuşan Başkan Çerçi; “Biz, Yunusemre Belediye Başkanlığını kazanır kazanmaz hemen Kentsel Dönüşüm çalışmalarını başlattık. Zira Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Başbakanımızın ve hükümetimizin Kentsel Dönüşüme çok önem verdiğini biliyorduk. Büyükşehir Belediyesi de Hafsa Sultan Mahallesinde 90 dekar bir alanda Kentsel Dönüşüm kararını aldı ancak bir sene sonra bu kararından vazgeçti. Oysaki biz AK Parti Grubu olarak Büyükşehir Meclisinde bu karar alınırken hep beraber destek verdik. Neden vazgeçti diye soracak olursanız, bence beceremediler. Bunun yöntemleri var. Vatandaş odaklı bir çözüm getirmeniz lazım. Süreci yönetmek çok ciddi bir iştir. Bu aynı zamanda ciddi bir psikolojik sosyal projedir. Yani kentsel dönüşüm sadece teknik bir proje değildir. İnsanların psikolojisini yöneteceksiniz. Toplumun algılarına cevap vereceksiniz. Onları doğru yöneteceksiniz. Yerine getiremeyeceğiniz taahhütlerde bulunmayacaksınız. Doğru projeler yapacaksınız.”ifadelerini kullandı.  

“FİTNECİLERE FIRSAT VERMEDİK VERMEYECEĞİZ”

Başkan Çerçi konuşmasına şöyle devam etti; “Bizim Laleli, Mesir, Lalapaşa ve Mutlu mahallelerimizde bir dönüşüm projemiz var. Süreç çok iyi gidiyor. Şuanda planlar bakanlıkta onay aşamasında. Bu onaylarında yılbaşına kadar biteceğini tahmin ediyoruz. Bir de Mutlu ve Lalapaşa mahallesinde bir dönüşüm projemiz var. Toplamda 810 dönümlük iki alanda dönüşüm projesini uyguluyoruz. Oysaki Büyükşehrin yaptığı 90 dönümlük bir alandı. Bizimkisi 810 dönüm. Ama biz bu süreçte ekibimizle o kadar çok çalışma yaptık ki, ayrı bir bina kurduk, onun donanımını yaptık. Kentsel Dönüşüm yapacağımız alanın içerisinde bu binayı oluşturduk ve orada aylarca çalıştık. Sadece o binada mahalledeki vatandaşlarımızla benim yaptığım toplantı sayısı 52. Burada yani Laleli ve Mesir mahallesinde 3 bin 600 konut, Lalapaşa ve Mutlu mahallesinde de 600 civarında yıkılması gereken konut var. Toplam 4 bin 200 hak sahibi var. Yani dönüşüm yapıldığında fazlasıyla hakkını alacak olan vatandaşlarımız. Bu sayıya aile fertlerini de ilave edersek 15-20 bin kişiyi bulur. Neden mi? Biz toplantıya her ne kadar hak sahibi olarak bir kişiyi çağırsak da, o kişi toplantıya gelirken ailesiyle (oğlu, kızı, annesi, babası, dedesi) birlikte geliyor. Dolayısıyla her bir toplantımız 100-150 kişilik toplantılardır.   Bugüne kadar birebir yaptığım 52 toplantıda en az 5 yada 6 bin kişi ile toplantı yaptık. Toplantılarda Kentsel Dönüşümün gerekliliğini saatlerce anlattık. Çok önemli olan bu süreci böyle yönetmemiş olsaydık bugünlere gelemezdik. Vatandaşımızın kafasına takılan bir konu olduğunda anında cevap veren personellerimiz var orada. Buradaki amacımız süreci düzgün, sağlıklı yönetmek. Fitneciler, nifak tohumları yayanlar her devirde olduğu gibi şimdi de var. Fitne çıkarmak isteyen bir kişi ortaya bir yalan atıyor, ama vatandaş buna itibar etmiyor hemen ofise gidiyor ve gerçeği oradan öğreniyor. O fitneci fitne çıkardığı ile kalıyor.  Birilerinin adamı olan bu fitnecilerin kimler olduğunu da gayet iyi biliyoruz. Fitnecilere fırsat vermedik vermeyeceğiz de. Allah’a şükürler olsun ki bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum. Kentsel Dönüşüm sürecimiz gayet güzel işliyor. Hiçbir vatandaşımız endişeye düşmesin. Teknik ekiplerimizin bir ayağı İstanbul’da bir ayağı Ankara’da, çok gayretli çalışıyorlar.  

KONUTLARIN YIKIM VE YAPIM AŞAMASI

“Kentsel Dönüşüm Projemizle yeni bir kent doğuyor.”diyen Başkan Çerçi; “Kentin meydanı, çarşısı, bulvarları, alışveriş alanları, sosyal donatı alanları, parkları, camisi, okulları, yeşil alanları, yürüyüş alanları, kültür merkezi, kamu hizmet binaları, ticarethaneler, ofisler ve konutların yer aldığı bir dönüşüm olacak. Biz böyle bir şehir kuruyoruz. Artık yapım aşamasına yani imalat aşamasına çok az kaldı. Hak sahibi olan vatandaşlarımızdan isteğim bira sabırlı olsunlar. Bizim bu süreci bahar aylarına kadar tamamlayacağımızı düşünüyorum. Vatandaşımız da bizimle beraber çoğunluk olarak tamam diyorsa bahar aylarına kadar biz bu süreci tamamlarız. Ondan sonra da yani yıkım ve yapım aşamasına geçeceğiz. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar geçen süreçte yani 3.5 senede bunun tamamlanması kolay bir iş değil. Biraz önce de söyledim, 800 dönümlük bir alan içerisinde uygulayacağımız kentsel dönüşüm ile yeni bir şehir kuruluyor. Tahminen söylüyorum yaklaşık 7 bin 500 civarında konut, 500 civarında iş yeri ofis, 2 bin civarında da ticarethane olacak. Böylesine bir kentsel dönüşüm yapıyoruz.

TOKİ’DE SON DURUM

Akgedik bölgesinde hayata geçirilecek olan 5 bin 500 konutluk TOKİ projesinde gelinen son durumu da değerlendiren Başlan Çerçi; “Konutların yapımı tamamlandı. Alt yapı çalışmaları bitti. Şuanda yolları yapılıyor, taşları döşeniyor, yeşil alanları yapılıyor, çevre düzenlemesi yapılıyor. Bu çalışmalarda yaklaşık 2 yada 3 ay içerisinde tamamlanır diye düşünüyorum. Allah nasip ederse 2018 Şubat yada Mart ayı içerisinde hak sahiplerine konutlarını teslim edeceğiz. Yeni bir şehir kuruyoruz. Bina yapmıyoruz. Manisa’da daha önce 3 tane TOKİ yapıldı. Yapılan bu TOKİ binaları şehrin içerisindeki bir alan üzerine yapıldığı için alt yapısı hazırdı. Sadece çevre düzenlemesi yapılmıştı. Ama burada öyle değil. Hiçbir şeyin olmadığı dağ başına yep yeni bir şehir kuruyorsunuz. Bunun içerisinde yollar var, kaldırımlar var, ticarethaneler var, yeşil alanlar var, alt yapı çalışmaları var.”diye konuştu.   

“50 BİN KİŞİNİN YAŞAYACAĞI YENİ BİR ŞEHİR KURUYORUZ”

Bin 580 konutluk 2. Etap çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Çerçi, açıklamasının son bölümünde ise şu ifadeleri kullandı; “TOKİ 2.Etap çalışmalarımız daha önce başlamıştı. Burada da binalar hızla yükseliyor. Bu arada 3. Etabın proje çalışmaları devam ediyor. Biliyorsunuz bu etap etap devam edecek. Akgedik bölgesinde 5 bin 500 konutluk bir proje bu. 5 bin konutta Gürle bölgesine yapılacak. Onunda kararını çıkardık. Bunun da plan çalışmalarını TOKİ devam ettiriyor. Gürle bölgesinde yapılacak konutları da Organize Sanayi Bölgesinde çalışanlara yönelik belirledik. Bizim hedefimiz TOKİ Projesine ilk başlarken 3 bin konuttu. Şimdi 10 bin 500 konut oldu. 10 bin 500 konutta oturacak olan aile bireylerinin sayısını 4 yada 5 olarak baz alırsak bu bölgede 40-50 bin kişilik yeni bir yerleşim alanı yeni bir şehir inşa etmiş olacağız. Biz böylesine büyük çalışmaların içerisinde yer alırken birileri de diyor ki Çerçi yalancı. Çerçi hırsız. Peki Çerçi neden yalancı? Neden hırsız? Diye sorduğunuzda; TOKİ’nin projelerini ben çalmışım. Buradaki konutları TOKİ yapıyor zaten. Marifet buraya TOKİ’yi getirebilmek.”

BAŞKAN ÇERÇİ ŞEHİRCİLİK ŞURASINA KATILMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilen Şehircilik Şurasına katılan Başkan Çerçi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaki’nin toplantıda Kentsel Dönüşümün önemine dikkat çekerek, uyarılarda bulunduklarını belirtti.

Başkan Çerçi ayrıca, Devletin, Cumhurbaşkanının, Hükümetin ve Çevre ve Şehircilik Bakanının kentsel dönüşümü çok önemsediklerini kaydetti.

 

Etiketler :

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2015 manisadasonnokta.com İHA abonesidir.
www.manisadasonnokta.com
info@manisadasonnokta.com
Rss Mobile @ManisaSonNokta /manisadasonnokta

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Son Nokta

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir