ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL İLÇELER

İstinat duvarı su baskınlarının önüne geçecek

Turgutlu Belediyesi Çepnidere Mahallesi’nde yılların sorunu olan bir çalışmayı tamamlandı. Yağmur sularının etkisiyle evleri su baskınından kurtaracak olan istinat duvarının yapımının tamamlandığını belirten Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, “Yılların sorununu çözüme kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Vatandaşımızın evleri artık sular altında kalmaktan kurtuldu.” dedi.

Eklenme:25.09.2017 / 10:27          Güncelleme:25.09.2017 / 10:27
Turgutlu Belediyesi yapımına yaklaşık 3 ay önce başladığı Çepnidere Mahallesi’ndeki hayat kurtaracak olan istinat duvarının yapımını tamamladı. 40 metre uzunluğunda, 4 metre yüksekliğindeki istinat duvarı sayesinde evler sular altında kalmaktan kurtulurken, mahalle muhtarı ve vatandaşlar yapılan çalışma için Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’e teşekkür etti.
Yapılan istinat duvarı çalışması ile mahallesinin büyük bir sorununun çözüldüğünü dile Çepnidere Mahallesi Muhtarı Tayfun Girgin, “Mahallemizin kanayan bir yarası vardı. Üst kısımlar ile bağlantı sağlayan yol üzerinde araç trafiği oldukça yoğun. Bu yol üzerinde olası bir araç devrilmesi evlerde oturan vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atıyordu. Ayrıca yağmur sularıyla birlikte evleri su basıyordu. Yapılan istinat duvarı çalışması ile bu sıkıntılarımız artık ortadan kalktı. Yılların bir sorunuydu sağolsun Turgutlu Belediye Başkanımız Turgay Şirin bu sorunumuzu çözdü. Allah ondan razı olsun” dedi.
Mahalle sakinlerinden Erdal Durmaz ise, “Bu çalışma tamamıyla hayat kurtaran bir çalışma. Yapılan istinat duvarı ile artık evlerimizi su basmayacak, olası bir trafik kazasında araçlar evlerin üzerine düşmeyecek. Çok memnunuz. Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’e çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Yapılan çalışmanın Çepnidere Mahallesi’ne hayırlı olmasını dile getiren Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ise, “Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından yaklaşık 3 ay önce yapımına başlanılan 40 metre uzunluğunda 4 metre yüksekliğindeki istinat duvarının yapımı tamamlandı. Burada uzun yıllardır sorun teşkil eden bu sıkıntıyı ortadan kaldırdık. Araçlar daha güvenli bir şekilde güzergah üzerinden geçiş yapabilecek. Özellikle de kış aylarında yağmur sularının taşma riskini de ortadan kaldırmış olduk. Mahallemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.

Etiketler :
Copyright © 2015 manisadasonnokta.com İHA abonesidir.
www.manisadasonnokta.com
info@manisadasonnokta.com
Rss Mobile @ManisaSonNokta /manisadasonnokta

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Son Nokta

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir