ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL İLÇELER

Başkan Ergün’den Kurtuluş Mesajı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. İşgalcilerin kahraman Türk ordusundan kaçarken Manisa’yı ateşe verip, bir enkaz şehir haline dönüştürdüğünü hatırlatan Başkan Ergün, Manisa’yı “Küllerinden doğan şehir” olarak tanımladı.

Eklenme:08.09.2017 / 14:20          Güncelleme:08.09.2017 / 14:20

Manisa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Yüce Türk milletinin şanlı tarihinde ağustos ve eylül aylarının yeri ayrıdır. Osmanlı İmparatorluğu’nun gerileme ve dağılma dönemine girdiği süreçte, emperyalist güçler ülkemize ‘hasta adam’ benzetmesi yapmış ve kağıt üzerinde vatanımızı bölmeye başlamışlardır. 1918’de Mondros Mütarekesi ile birlikte işgalciler, yurdumuzun dört bir yanına asker çıkararak vatanımızı işgal etmiş, milletimizin namusuna, ekmeğine ve vatanına göz dikmiştir. İşte bu ahval ve şerait içerisinde büyük Türk milletinin yeniden dirilişini ve ayağa kalkışını sağlayan bir güneş, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da doğmuştur” dedi.
“Küllerinden doğan şehir”
Manisa’nın da, Yunan işgalinde kaldığı yaklaşık 3 yıllık sürede büyük bir zulüm yaşadığını aktaran Başkan Ergün, “Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki kahraman Türk ordusundan kaçan işgalciler, şehri yakıp yıkmıştı. Düşman Manisa’yı Türk birliklerine terk ederken, ortaya çıkan durum vahimdi. Manisa tamamen yanmış, bir enkaz şehir haline gelmişti. Tüm maddi varlığı yok edilen Manisa'da binlerce ev, yüzlerce dükkan, pek çok cami, han ve hamam yakılıp yıkılmıştı. İnsan kaybı da çok büyüktü. Böyle acı bir tablodan bugünlere gelen Manisa’mızı, küllerinden doğmuş şehir olarak adlandırmamız en doğru tabirdir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
“8 Eylül, İzmir’in dağlarında açan çiçeklerin filizlendiği gündür”
Gelecek nesillere tarih bilincinin aşılanması gerektiğine de vurgu yapan Başkan Ergün, “Tüm bu acılar içerisinde Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ayağa kalkan aziz Türk milleti, eylül ayında kurtuluşa ermiştir. 8 Eylül, Manisa’mızın işgalden kurtuluşunun, yanan bir şehrin yüreği yanık insanlarının feraha erişinin günü. 8 Eylül, İzmir’in dağlarında açan çiçeklerin filiz verdiği gün. Bugünü anarken, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözünün kulaklarımıza küpe olması gerektiğini düşünüyorum. "Milletlerin esareti üzerine kurulmuş müesseseler, her zaman yıkılmaya mahkûmdur." Sonsuza kadar yaşayacak olan büyük Türk milletini yaşatmanın en önemli yollarından bir tanesi geçmişini iyi bilen nesiller yetiştirmektir. Bu noktada üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” dedi.
“Yolumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün yolu”
Mesajının son kısmında Mustafa Kemal Atatürk ve kahramanları rahmetle anan Başkan Ergün, şunları söyledi; “Bu duygularla Manisa’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci yıldönümünü kutluyor, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine getiren ve bizlere bu güzel toprakları emanet eden Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Yolumuz büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur. Ne mutlu Türküm diyene!”

Etiketler :

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2015 manisadasonnokta.com İHA abonesidir.
www.manisadasonnokta.com
info@manisadasonnokta.com
Rss Mobile @ManisaSonNokta /manisadasonnokta

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Son Nokta

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir