ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL İLÇELER

Selçuk Özdağ’dan Basın özgürlüğü vurgusu

24 Temmuz Basın Bayramı ve Basından sansürün kaldırılışının 109. yıldönümü nedeniyle açıklamada bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Basında sansürün kaldırılışının yıldönümü olan 24 Temmuz, demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biridir. Basının özgür olmadığı bir ülkede demokrasi ve insan haklarından söz edilemez. Basın özgürlüğü konusunda önemli uygulamaları hayata geçirdik. Türkiye bir hukuk devleti olup demokrasi ve Cumhuriyet vazgeçilmezimizdir. Bu vesile ile Basından sansürün kaldırılışının 109. Yıldönümü ile Dünya Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor. Tüm basın çalışanlarına görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

Eklenme:23.07.2017 / 17:40          Güncelleme:23.07.2017 / 17:40

Basından sansürün kaldırılışının 109. Yıldönümü ve 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle açıklamada bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ basının demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu kaydetti. Özdağ bu unsurun 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yayıncılık ilkesinden ödün vermeyen ve sorumluluğunu başarıyla yerine getiren basın yayın organlarının ilkeli duruşuyla bir kez daha net bir şekilde ortaya konduğunu kaydetti.

    "Basının tarihi ve gelişimi ülkenin siyasal geçmişi ve demokrasisi ile yakından ilgili bir husustur" diyen AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, "basındaki olumlu gelişmeler aynı zamanda ülkemizin demokratikleşmesi ve halka daha sağlıklı hizmetler üretmesi açısından da önemlidir. Bu önem FETÖ/PDY yanlısı cuntacı askerlerin 15 Temmuz’da giriştikleri kalkışmada bir kez daha net şekilde görülmüş olup darbe girişiminin başladığı ilk saatlerden bugüne kadar haber verme ve yayıncılık ilkesine bağlı kalma sorumluluğunu en başarılı şekilde yerine getiren basın yayın organlarını, imtiyaz sahiplerini ve tüm çalışanlarını canı gönülden kutluyorum. Devletimizin bölünmez bütünlüğünden, milletimizin birlik ve beraberliğinden yana, toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel görev sayarak halkın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını karşılayan basın kuruluşları demokrasimizin güçlenmesine katkı sağlamaktadırlar. Görevini toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri korumayı ilke edinmiş tarafsız bir anlayışla ifa eden özgür basın, demokrasilerin en büyük güvencesidir. Bu duygu ve düşüncelerle basından sansürün kaldırılışının 109. Yıldönümünü ve basın ilkelerine göre mesleklerini tarafsız bir şekilde yerine getiren tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyorum” şeklinde konuştu.

 

Etiketler :

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2015 manisadasonnokta.com İHA abonesidir.
www.manisadasonnokta.com
info@manisadasonnokta.com
Rss Mobile @ManisaSonNokta /manisadasonnokta

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Son Nokta

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir