ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL İLÇELER

Baybatur'dan "Basın Bayramı" mesajı

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Türk basınından sansürün kaldırılışının yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Eklenme:23.07.2017 / 17:30          Güncelleme:23.07.2017 / 17:30

Medyanın, toplumun yapılanmasında ve demokrasinin gelişmesinde üstlendiği rolüne işaret eden Baybatur, kişisel hak ve özgürlükleri temel görev sayan, basın meslek ilkelerine bağlı, halkın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını karşılayan basının önemine değindi.

Baybatur, mesajında şu ifadelere yer verdi: 

"Toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren basın, demokratik toplum düzeninin en büyük güvencesidir. İnsan haklarının korunması, demokrasinin yaşatılması ve kökleşmesinde vazgeçilmez bir yere sahip olan basın, aynı zamanda toplumsal huzurun ve barışın korunmasında da etkin bir rol icra eder. Hızla ilerleyen teknolojiye paralel olarak gelişen kitle iletişim araçları ile birlikte gücü ve etkinliği her geçen gün biraz daha artan basın;  haber verme, bilgilendirme, kültürel değerleri aktarma, denetleme, kamuoyu oluşturma gibi birçok işleve sahiptir. Bu çerçevede basında sansürün kaldırıldığı 24 Temmuz 1908 tarihi gazetecilik açısından bir milat, bir dönüm noktasıdır. Bu düşüncelerle, 24 Temmuz Basın Bayramı'nı ve basında sansürün kaldırılışının 109. yıldönümünü kutluyor, mesai mefhumu gözetmeksizin büyük bir özveriyle çalışan tüm basın mensuplarına sağlık ve başarılar diliyorum."

 

Etiketler :

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2015 manisadasonnokta.com İHA abonesidir.
www.manisadasonnokta.com
info@manisadasonnokta.com
Rss Mobile @ManisaSonNokta /manisadasonnokta

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Son Nokta

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir