ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL İLÇELER

AK Partili Özdağ: Türk milliyetçileri Gün Sazak’ı örnek almalı

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ 27 Mayıs 1980 yılında şehit edilen eski Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak’ı yaptığı açıklamayla andı.

Eklenme:28.05.2017 / 20:30          Güncelleme:28.05.2017 / 20:30

 

Özdağ, “dürüst, idealist ve ilkeli bir siyasetçi olarak Gün Sazak Bakan olduktan sonra gümrükleri mafyadan, silah tüccarlarından arındırmıştı. Bu özellikle o kesimlerin ve emperyalist egemen güçlerin hoşuna gitmemişti. Dev-Solcu bir örgüt üyesine tetikçilik yaptırarak Gün Sazak beyi şehit ettiler. Gün Sazak’ı rahmetle anarken bütün milliyetçileri Gün Sazak’ı örnek alarak almaya gerçek bir milliyetçi, dürüst ve ilkeli olmaya, milli ve manevi değerlere sahip çıkmaya davet ediyorum. 27 Mayıs Gün Sazak gibi şahsiyetleri hatırladığımız günler olmalı” dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ eski Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak’ı şehit edilişinin 37. Yılında yapmış olduğu açıklamayla andı. Özdağ, “Ezan susmaz, bayrak inmez” diyerek vatan ve millet mücadelesinde kanlarını vatanımızın aziz topraklarında akıtan tüm şehitlerimizi bu vesileyle bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Gün Sazak Türkiye’nin yetiştirdiği değerli bir siyaset, devlet ve millet adamıydı. Siyaseti Milliyetçi Hareket Partisi içerisinde yapmış, Gümrük ve Tekel Bakanlığına kadar yükselmiş, Türkiye’de gümrükleri Mafyalardan, silah kaçakçılarından arındırmıştı. Milletin menfaatini ön plana çıkartmış, devlet otoritesini sağlamıştı. Bunu tahammül edemeyen mafya, silah tüccarları ve emperyalist güçler Gün Sazak’ın şehit edilmesi için düğmeye basmışlardı. Taşeron olarak Dev-Sol’u kullandılar. O gün tetiği çeken Dev-Sol terör örgütü üyesi olan kişi Almanya’da yakalandı ama 5. Kattan ya atladı, ya da atıldı. O da bir muallakta kalan bir husus. Ardından da o kişinin ölmesiyle soruşturma bırakıldı.  Türkiye’de Gün sazak gibi insanlar yaşamış olsaydı daha fazla milli ve manevi değerlerle ilgili şeyler söyleyebilirdik” diye konuştu.

TÜRK MİLLİYETÇİLERİ GÜN SAZAK’I ÖRNEK ALMALI

“Ben Gün Sazak’ı şehitlerimizin başında yürürken görüyorum” diyen Özdağ, “Kendisine Allah’tan rahmet dilerken ailesine başsağlığı diliyorum. Bütün milliyetçileri Gün Sazak’ı örnek alarak özde milliyetçi olmaya, dürüst ve ilkeli olmaya, milli ve manevi değerlere sahip çıkmaya davet ediyorum. Milliyetçilik sadece bir partinin çatısı altında yapılmaz. Milliyetçilik ülkeni sevmek, dürüst olmak, dürüst ve ilkeli kalmak demektir. Her dernekte, vakıfta, gazetede yani tabiatın her alanında çalışmak ve çabalamaktır. Ben geleceğimizin aydınlık olacağına, Gün sazak gibi dürüst ve idealist insanların bu memlekette çıkmaya devam ettiğini ve bundan sonra da çıkacağına inanıyorum” dedi.

TÜRK SOLU CEMİL MERİÇ GİBİ OLMALI

“O günkü şartlarda bir sağ-sol mücadelesi vardı ama keşke dövüşmeseydik. Keşke dövüşmeden, vuruşmadan konuşabilseydik, tartışabilseydik. Gençlerimiz heba olmasaydı. Gerçi o günün solunu Türkiye solu yapmayan yine aynı emperyalist egemen güçler ve onların içerdeki taşeronlarıydı, işbirlikçileriydi” diyen AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ sözlerine şöyle devam etti, “O günkü sol Türkiye’de Türk bayrağı yerine orak çekiç taşıyordu, kızılyıldız bayrağı taşıyordu. Mustafa Kemal Atatürk’ü ve diğer tarihi şahsiyetlerimizin, kendi öz liderlerimizin değil Enver Hocanın, Stalin’in, Lenin’in Mao’nun, Che’nin posterlerini taşıyorlardı. Keşke o günkü sol Kemal Tahir, Cemil Meriç gibi olabilseydi. O günkü sol keşke eylem yapmasaydı, Türkiye’nin değerleriyle dövüşmeseydi. Birileri, “Bayrak inmez, ezan susmaz” derken, onlarda bu sözleri söyleyip, “Go Home Yankee” diyerek beraberce söylenseydi. Ama birileri “Go Home Yankee” derken bir yandan da “Welcome to Rusıa” , “Welcome to Chine” diye bağırıyordu. Bu gençleri de kendi öz değerlerinden, Türkiye’den ve milletinden çalan yine aynı şekilde darbecilerdi, darbeye zemin hazırlamak için çalışanlardı. “

 

 

Etiketler :

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2015 manisadasonnokta.com İHA abonesidir.
www.manisadasonnokta.com
info@manisadasonnokta.com
Rss Mobile @ManisaSonNokta /manisadasonnokta

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Son Nokta

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir