ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL İLÇELER

Manisa’nın çöp sorunu tarih oluyor

Çevreye yönelik yatırım ve projeleriyle önemli çalışmalara imza atan Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin dev yatırımlarından biri olan Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama Alanı’nda inşaat çalışmalarında sona gelindi. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ertuğrul Yıldırım, modern tesiste inşaat çalışmalarının yüzde 94’ünün tamamlandığını vurgulayarak, tesisin kısa süre içerisinde Manisa’nın hizmetine gireceğini vurguladı.

Eklenme:05.12.2016 / 16:02          Güncelleme:05.12.2016 / 16:02
Manisa Büyükşehir Belediyesi, şehrin 40 yıllık çöp sorununu tarihe gömüyor. Bu kapsamda geçtiğimiz Mart ayında temeli atılan Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama Alanı’nda inşaat çalışmalarında sona gelindi. Kısa süre içerisinde modern tesiste inşaat çalışmalarının yüzde 94 oranında tamamlandığını belirten Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ertuğrul Yıldırım, “Yakın bir tarihte inşaat çalışmalarının tamamlanması ve işletme ruhsatlarının alınmasının ardından modern tesisimiz ilk olarak Yunusemre, Şehzadeler, Saruhanlı, Turgutlu ve Ahmetli ilçelerine hizmet verecek. İlk olarak bu 5 ilçemize hizmet verecek olan tesisimiz daha sonra yapacağımız kapasite artışı ile 17 ilçenin çöpü bu tesiste bertaraf edecek” dedi.

Çevreci yatırımlar devam edecek
Modern tesisin Manisa’nın 17 ilçesinde hizmete girmesiyle birlikte il genelindeki 75 adet vahşi depolama alanında rehabilitasyon çalışmasına da başlayacaklarını belirten Yıldırım, “Tabi ilk başta vahşi depolama alanlarına gelen çöpü kesmemiz gerekiyordu. Bu anlamda yakın zamanda bitecek olan tesisimiz ile birlikte bu rehabilitasyon çalışmalarımız başlayacak. İnanıyorum ki, önümüzdeki yıllarda Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün önderliğinde çöp sorunundan Manisa’nın tamamı kurtulacak. Ayrıca çevre kirliliğinin son bulmasının yanı sıra atıklardan enerji elde edilmeyi de planlıyoruz. Bu anlamda Manisa’da çevreye yönelik yatırımlarımızın devam edeceğinin altına çizmek istiyorum” dedi.

Etiketler :
Copyright © 2015 manisadasonnokta.com İHA abonesidir.
www.manisadasonnokta.com
info@manisadasonnokta.com
Rss Mobile @ManisaSonNokta /manisadasonnokta

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Son Nokta

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir