ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL İLÇELER

Başsavcı Şimşek: Gezi olayları FETÖ'nün bir tezgahı

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, “FETÖ’nün bir tezgâhı olduğu artık netleşen gezi olayları ülkede dalga dalga büyük bir çalışmanın ürünü olduğu artık çoğumuzun hem fikir olduğu büyük bir kumpastır.”dedi.

Eklenme:04.12.2016 / 14:05          Güncelleme:04.12.2016 / 14:10

FETÖ’nün bir tezgâhı olan gezi olaylarına değinen Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, “O günleri şöyle bir hatırlamaya çalışalım, 2011 yılındaki genel seçimlerde iktidar partisinden istediği kontenjan milletvekili sayısını elde edemeyen hain örgüt militanları, köşe başı kulislerde artık ufak ufak AK Parti’yi eleştirmeye başlamışlardı. Çekişme şiddetlenerek devam eder iken; 7 Şubat MİT krizi de sürtüşmenin tuzu biberi olmuştu. Örgüte dershaneleriniz kapatılacak denilince iyice şirazeden çıktıklarını hep birlikte görmüştük. Artık kılıçlar iyice çekilmişti. Gezi olaylarının olduğu tarihte şahsım, Adalet Bakanlığının düzenlediği bir seminer nedeniyle Taksim meydanına yakın bir yerdeki otelde kalmaktaydık. Henüz olayların başlamadığı sadece ağaca ve yeşile duyarlı çoğu da o bölgede ikamet eden ailelerinin çocuklarının Gezi parkı içinde kamp çadırlarını kurdukları günlerde oraya bir kaç meslektaşımızla gittik. Devlet ile hiç bir sorunu olmayan bu gençler ile sohbet ettik, bize çay ikram ettiler ve annelerinin yaptıkları sarmalardan yedirdiler. Gösterdikleri tepkide son derece makuldü. Aradan iki gün geçti ve olağan dışı gelişmeler ile olay bambaşka bir noktaya getirildi. Sahi bir gece yarısı, ülkenin aydınlık yüzü olan bu gençlerine çadırları yakılarak, tekme tokat saldıran polisler ve zabıta memurlarının amacı neydi? Ortada anormal bir durum olduğu, gelişmelerin hain bir el tarafından yönetildiği zamanla anlaşıldı.”dedi.

ÖRGÜT MENSUBU POLİSLER OLAYLARA SEYİRCİ KALDILAR 

Başsavcı Şimşek sözlerine şöyle sürdürdü; “Bütün bu gelişmelerin ardından tekrar gittiğimizde; Taksim meydanın adeta savaş alanına döndüğünü, yasa dışı örgütlerin cirit attığı, Atatürk büstüne PKK bayraklarının asıldığı kurtarılmış bölgeyi andırdığı, kamu araçlarının yakıldığı bir manzara ile karşılaştık. O tertemiz duygularla ağacı ve yeşili koruma sevdasındaki gençlere saldıran örgüt mensubu polisler, her ne hikmetse sonraki olaylara hiç müdahale etmeden seyretmişlerdi. Türkiye düşmanı dış devlet televizyonlarının çarpıtarak canlı yayınlar ile sunumlarını da unutmadık. 17-25 Aralık tan çok sonra FETÖ nun bir tezgahı olduğu artık netleşen gezi olayları ülkede dalga dalga büyük bir çalışmanın ürünü olduğu artık çoğumuzun hem fikir olduğu büyük bir kumpastır. 
Gezi parkının , ağacın ve yeşilin sembolü olarak kalmasının daha uygun olduğu kanaatindeyim.”

Etiketler :

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2015 manisadasonnokta.com İHA abonesidir.
www.manisadasonnokta.com
info@manisadasonnokta.com
Rss Mobile @ManisaSonNokta /manisadasonnokta

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Son Nokta

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir