ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL İLÇELER

Başkan Çelik: Öğretmenler saygının en büyüğüne layıktır

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeni ile bir kutlama mesajı yayımladı. Öğretmenlerin yılda sadece bir gün değil her gün saygı ve sevgiyle anılması gerektiğini ifade eden Başkan Çelik “Öğretmene yılda bir kez değil, her gün sevgi ve saygı esastır. Bizim inancımız, değerlerimiz, medeniyetimiz ve evrensel gerçekler bunu emrediyor” dedi.

Eklenme:23.11.2016 / 18:10          Güncelleme:23.11.2016 / 18:10

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeni ile bir kutlama mesajı yayımlayan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler günün kutladı. Öğretmenlerin yılda sadece bir gün değil her gün saygı ve sevgiyle anılması gerektiğini ifade eden Başkan Çelik “Öğretmene yılda bir kez değil, her gün sevgi ve saygı esastır. Bizim inancımız, değerlerimiz, medeniyetimiz ve evrensel gerçekler bunu emrediyor. Bireyin ve toplumun geleceğini imar etmeye çalışan, insan yetiştirme sanatının sanatkârı öğretmenlere karşı saygıda kusur etmek geleceğimizi dinamitlemektir. Bir zamanlar aileler, çocuklarını öğretmene emanet ederdi. Öğretmen büyük bir saygı ve hürmetle karşılanırdı. Şimdilerde öğretmene şiddet uygulanır duruma gelindi. Geldiğimiz bu nokta son derece kaygı vericidir. Türkiye büyümekte, güçlenmekte ve zenginleşmektedir. Muasır medeniyetin üstüne çıkma hamlemize hızla yaklaşıyoruz. Ama bu hedefimizi bizi biz yapan değerlerden taviz vermeden gerçekleştirmek zorundayız ve bu nedenle öğretmenlerimize büyük görevler düşmektedir. İyi nesiller sadece bilgi ve beceriyle donanmış nesiller değildir. Bu gün dünyanın dört bir yanında milyonlarca insanı katledenler maalesef en iyi eğitimli kimselerdir. 15 Temmuz’da yüzlerce vatanseveri şehit eden, binlercesini yaralayan, vatanı işgale kalkışanlar da eğitimliydiler. Buna karşılık, “oğlumu verdim, eşimi verdim, kolumu verdim ama çok şükür vatanımı vermedim” diyenler de eğitimliydiler” dedi.

“HER ZAMAN EĞİTİMİN EMRİNDEYİZ”

Şehzadeler Belediyesi olarak eğitimin emrinde olduklarını belirten Başkan Çelik “Bilginin yanında gönül terbiyesi de olmalı, bilginin gücünü iyinin, doğrunun, adaletin, ahlakın, insanlığın emrine verme yetisi, çocuğun gönlüne okul sıralarında verilemiyorsa, dünyanın vay haline! Öğretmenler, milletin değerlerinden uzak, batı hayranı, tarihine ve medeniyetine düşman nesiller yetiştirilmesini isteyenlere ve kula kulluk eden, aklını ve iradesini başkasına kiralayan, eğriyi doğrudan ayırt edemeyen nesiller yetiştirmek isteyenlere alet olmamalı. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal’in buyurduğu gibi, “ fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür”, vatansever nesiller yetiştirmeyi esas almalıdır. Hamdolsun ki bilinçli ve şuurlu öğretmenlerimiz, bilim adamlarımız ve hocalarımız sayesinde bu gün Türkiye küllerinden yeniden doğuyor. İçeriden ve dışarıdan vurulmak istenen zincirleri bir, bir kırıyor. Muasır medeniyet üstü hedefine hızla ilerliyor. Bütün dünyada huzurdan, adaletten ve merhametten yana tavır koyuyor. Öğrencilik yıllarımı hatırlıyorum; okuma yazma bilmeden başladığımız eğitim serüvenimiz neticesinde bu gün nereden nereye geldik! Geldiğimiz noktanın mimarı, öğretmenlerimizdir. Aynı zamanda gönül bahçemizin bahçıvanı olan öğretmenlerimize minnettarım, millet olarak onlara çok şey borçluyuz. İşte bu nedenlerle Şehzadeler Belediyesi olarak eğitim camiasının emrindeyiz. 65 okulumuza bir telefon kadar yakınız. Okullarımızın her ihtiyacına cevap vermeye çalışıyoruz. İki buçuk yılda iki okul yapacak kadar parayı öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin daha iyi imkânlara kavuşması için gözümüzü kırpmadan harcadık ve harcamaya devam edeceğiz.  Bu duygu ve düşüncelerle toplumun ve geleceğin mimarı tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar, selam ve saygılarımı sunarım” dedi.

 

 

 

Etiketler :

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2015 manisadasonnokta.com İHA abonesidir.
www.manisadasonnokta.com
info@manisadasonnokta.com
Rss Mobile @ManisaSonNokta /manisadasonnokta

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Son Nokta

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir