ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL İLÇELER

15 Temmuz “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” olarak ilan edildi

Kazan ilçesinin adının “Kahramankazan” olarak değiştirilmesi ve 15 Temmuz’un resmi tatil ilan edilmesini öngören kanun teklifi TBMM’de kabul edildi. Genel Kurul’da verilen önerge ile 15 Temmuz “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” olarak ilan edildi.

Eklenme:26.10.2016 / 12:31          Güncelleme:26.10.2016 / 12:40

Ankara ili Kazan ilçesinin adının “Kahramankazan” olarak değiştirilmesi ve 15 Temmuz’un resmi tatil ilan edilmesine ilişkin kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda görüşülerek kabul edildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun imzalarının da bulunduğu farklı kanun tekliflerinin birleştirilmesiyle oluşan kanun teklifi MHP, AK Parti ve CHP’nin oylarıyla kabul edildi.

Kanun teklifiyle Kazan ilçesinin ismi “Kahramankazan” olarak değiştirilirken 15 Temmuz günü Genel Kurulda verilen önergeyle “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” olarak kabul edildi. Böylece 15 Temmuz için MHP’nin teklifi kabul edilmiş oldu. Resmi tatil ilan edilen 15 Temmuz için AK Part’nin teklifi “Demokrasi ve Özgürlükler Günü”yken, CHP’nin teklifi “Demokrasi ve Direniş Hakkı Günü”ydü.

Kabul edilen kanun teklifiyle ilgili bir değerlendirme yapan MHP Grup Başkanvekili Erkan AKÇAY teklifin öncelikle Kazanlılar için, sonra da ülkemiz için hayırlı olmasını diledi. 15 Temmuz’un “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” olarak anılacak olmasının çok önemli olduğunu belirten MHP’li Akçay, 15 Temmuz darbe girişiminin demokrasi ve milli iradeye karşı girişilmiş bir terör faaliyeti olduğuna dikkat çekti. Cumhuriyet tarihimizin en büyük ihanet, isyan ve işgal girişimine karşı mücadelenin ve bu mücadelede canlarını feda eden aziz şehitlerimizin hiçbir zaman unutulmadan ilelebet saygı ve minnetle anılması amacıyla 15 Temmuz’un bir milli bayram günü ilan edilmesi uygun olduğunu belirten MHP’li Akçay açıklamasına şöyle devam etti:

“Türk milleti tarihin hiçbir döneminde esareti kabul etmemiştir. Dünya tarihinde altın harflerle yer alan 1919-1922 Kurtuluş Savaşıyla esarete karşı hürriyet mücadelesi vermiştir. Bu mücadele Milli Marşımıza “Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım.” dizesiyle yansımıştır. 15 Temmuz’un demokrasi ve milli iradeye karşı bir darbe girişimi olduğu dikkate alındığında Türk milleti günlerce sokaklarda ve meydanlarda hem demokrasiye hem de milli iradeye sahip çıktığı görülecektir. Bu nedenle 15 Temmuz’un “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” olarak ilan edilmesi yerinde olmuştur. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin imzaladığı kanun teklifimizde 15 Temmuz’un “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” olarak anılmasını önermiştik. Önerimizin TBMM tarafından kabul görmesi bizi mutlu etmiştir. 15 Temmuz için kapsayıcı ve pozitif bir anlam ifade eden bir adlandırmanın kabul edilmesi önemlidir. 15 Temmuz’un ilelebet “Demokrasi ve Milli Birlik” ifadeleriyle anılacak olması ülkemizin tüm iç ve dış düşmanlarına karşı verdiğimiz bir mesajdır. Bu ifadeler Türk milletinin şaşmaz iradesinin ve şanlı mücadelesinin bir yansımasıdır. Bu vesileyle 15 Temmuz’un ‘Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ olarak kabul edilmesinin büyük Türk milletine hayırlı olmasını dilerim.”

Etiketler :

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2015 manisadasonnokta.com İHA abonesidir.
www.manisadasonnokta.com
info@manisadasonnokta.com
Rss Mobile @ManisaSonNokta /manisadasonnokta

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Son Nokta

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir