ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL İLÇELER

AK Parti'li Özkan'dan babalar günü mesajı

AK Parti Manisa Milletvekili Av. Mehmet Ali Özkan, yayımladığı mesajla bütün babaların Babalar Günü’nü kutladı.

Eklenme:20.06.2020 / 17:36          Güncelleme:20.06.2020 / 17:36

Özkan, mesajında, Yüce Allah’ın insanoğluna lütfettiği en kıymetli nimetlerden birinin de aile olduğuna dikkat çekerek, “Aile, hepimiz için güvendir, dayanaktır, sığınaktır. İnsan ilk eğitimini ailesinden alır. Karakteri aile ocağında şekillenir. Sevgiyi, saygıyı, dürüstlüğü önce anne ve babasından öğrenir. Ailede anne ile birlikte babaya önemli görevler düşmektedir. Babanın sorumluluğu, sadece ailesinin maddi ihtiyaçlarını karşılamaktan ibaret değildir. Merhamet eğitimi almış, güzel ahlakla donanmış, değerlerini benimsemiş bir nesil yetiştirmek her babanın öncelikli sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.

Peygamber Efendimizin (S.A.V) bir Hadis-i Şerif’inde, “Baba cennetin orta kapısıdır. Dilersen bu kapıyı terk et, dilersen muhafaza et” buyurarak, babasını terk edenin cenneti bile kaybedebileceğini bildirdiğini ifade eden Özkan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Baba; fedakârlıktır, sevgidir, sabırdır. Baba, gölgesine sığındığımız heybetli bir çınar, sırtımızı yasladığımız dağdır. Baba olmak, Hz. Nuh misali evladının imanla şereflenmesi için gayret göstermektir.Baba olmak, Hz. İbrahim misali duayı dilinden düşürmemektir. İtaatkâr bir kul olabilmek için Allah’a sığınmaktır. Salih bir nesil için O’na yalvarmaktır.Baba olmak, Hz. Yakup gibi zorluklar karşısında metanetini korumaktır.Baba olmak, Hz. Lokman gibi evladına şefkatle öğüt vermektirBaba olmak, âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimizin sünnetinin izinde yürümektir.

Bu vesileyle; başta ülkemizin birlik ve beraberliği yolunda canlarını feda eden şehitlerimiz ve onların değerli babaları olmak üzere, hiçbir fedakârlıktan kaçınmayarak tüm aile fertlerini güven bağı ile birbirine bağlayan, aile ve toplum hayatının omurgasını oluşturan babalarımızın Babalar Günü’nü kutlar, kendilerine aileleri ile birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler dilerim.”

Etiketler :

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2015 manisadasonnokta.com İHA abonesidir.
www.manisadasonnokta.com
info@manisadasonnokta.com
Rss Mobile @ManisaSonNokta /manisadasonnokta

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Son Nokta

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir