ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL İLÇELER

Şehzadeler belediyesi koronavirüse karşı tedbirlerini aldı

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Çin'de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs’e (Kovid-19) karşı, belediye olarak gerekli tedbirleri aldıklarını açıkladı. Önümüzdeki üç ay boyunca kültürel ve sanatsal etkinlikleri iptal ettiklerini açıklayan Başkan Çelik, belediyeye ait binalarda ve halka açık alanlarda dezenfekte çalışması yapacaklarını duyurdu. Başkan Çerlik’in açıklamalarının ardından ilk uygulamalar başladı.

Eklenme:13.03.2020 / 14:24          Güncelleme:13.03.2020 / 14:37

Çin'de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19),  Türkiye’de de bir vatandaşta görüldü. Sağlık Bakanlığı virüsün yurt dışından gelen bir vatandaşta tespit edildiğini açıklarken, hastalığın bir salgına dönüşmemesi için gerekli tedbirlerin alındığını açıkladı.  Bakanlığın virüsün Türkiye’de de tespit edildiğini duyurmasının ardından kurumlar ve vatandaşlar da tedbir almaya başladı.

DEZENFEKTE ÇALIŞMALARI HIZLANACAK

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler Belediyesi’nin yeni tip koronavirüs’e (Kovid-19) karşı, Şehzadeler Belediyesi’nin gerekli tedbirleri aldığını duyurdu ve neler yapılacağını açıkladı. Şehzadeler sınırları içinde dezenfekte çalışmalarına hız vereceklerini açıklayan Başkan Çelik “Çöp konteynerlerinde rutin olarak gerçekleştirdiğimiz dezenfekte çalışmalarımızı hızlandıracağız.  İlçemizdeki toplu kullanım alanları, ibadethaneler, okullar, kalabalık cadde ve mekanlar, insan trafiğinin yoğun olduğu yerler, parklarımızdaki çocuk oyun grupları ve spor aletleri büyük bir titizlikle dezenfekte edilecek. Şehzadeler Belediyesi hizmet binası ve diğer sosyal tesislerimiz dezenfekte edilecek ve binalarımızın girişlerine vatandaşlarımızın da kullanabilmeleri için dezenfekte malzemeleri konulacak.” şeklinde konuştu.

KÜLTÜREL VE SANATSAL ETKİNLİKLER İPTAL EDİLDİ

Şehzadeler Belediyesi’nin Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapmayı planladığı kültürel ve sanatsal etkinliklerin de iptal edildiğini açıklayan Başkan Çelik “Geniş kitleler ile yapılan etkinliklerin olası bir salgın riskini artırabileceği gerçeğinden hareketle, etkinliklerimizi havaların ısınacağı yaz aylarına kadar iptal etme kararı aldık.” dedi.

ENDİŞELENECEK BİR DURUM YOK, TEDBİR VAR

Dünyayı etkisi altına alan virüsün ülkemiz için ciddi bir tehdit olmadığına dikkat çeken Başkan Çelik “Devletimiz, hükümetimiz ve ilgili bakanlıklarımız gerekli tedbirleri önceden aldıkları için diğer ülkelerde salgına dönüşen virüs,  çok şükür ki bizde sadece yurtdışından gelen bir vatandaşımızda tespit edilmiş ve o da gerekli tedavi sürecine ivedilikle alınmıştır.  Halkımızın endişelenmesini, panik yapmasını gerektirecek bir durum çok şükür ki söz konusu değildir.  Sağlık Bakanlığımız virüsün ülkemiz için bir salgına dönüşmemesi için yapılması gerekenleri açıklamış, alınması gereken tedbirler hakkında bilgilendirmelerde bulunmuştur. Şehzadeler Belediyesi olarak bizler de tedbirlerimizi alıyoruz.” şeklinde konuştu. Başkan Çelik’in açıklamalarının ardından ilk uygulamalar başladı. Belediye ekipleri ilçedeki parklarda çalışmalarına başlarken belediyenin hizmet binası ve hizmet birimleri de dezenfekte edildi.

 

Etiketler :

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2015 manisadasonnokta.com İHA abonesidir.
www.manisadasonnokta.com
info@manisadasonnokta.com
Rss Mobile @ManisaSonNokta /manisadasonnokta

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Son Nokta

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir