ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL İLÇELER

AK Partili Özkan'dan Öğretmenler Günü Mesajı

AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Ali Özkan, öğretmenlerin, toplumu inşa eden mimarlar olduğunu belirterek, “Bir toplumun en büyük düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı ise öğretmenlerdir” dedi.

Eklenme:24.11.2019 / 00:53          Güncelleme:24.11.2019 / 00:53

Özkan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, eğitimin; temeli ailede atılan, insanın doğum anından ölümüne kadar hayatı boyunca öğrendiklerini kapsayan, bireyleri planlı bir şekilde hedefe yönelten, onlara bilgi, beceri ve davranış değişikliği kazandıran uzun ve meşakkatli bir süreç olduğunu vurguladı. Ülkelerin geleceğinin eğitime, eğitimin ise öğretmenlere bağlı olduğunun asla unutulmaması gerektiğinin altını çizen Özkan,  mesajında, “İyi yetişmiş, nitelikli insan gücüne sahip milletlere bakıldığında en temel özellikleri eğitime verdikleri önemdir. Eğitim sorunlarını çözen milletler; kültür, sanat, bilim, teknoloji ve sosyo-ekonomik alanda kalkınmış ve ilerlemişlerdir. Kalkınmanın temel şartı kaliteli bir eğitim ve yetişmiş insan gücüdür. Bu nedenle eğitim, tüm ülkelerin daima özel ilgi ve duyarlılık gösterdiği bir konudur” ifadelerini kullandı.

Öğretmenlere sadece çocukların değil, geleceğin emanet edildiğini belirten Özkan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Öğretmenler, toplumu inşa eden mimarlardır. Hz. Ali (ra); ‘Çocuklarınızı yaşayacakları zamana göre yetiştirin’ diyerek asırlar önce bize unutmayacağımız bir öğütte bulunmuş ve öğretmenlerimizin de en önemli hedeflerinden birisi, nesilleri çağın gerektirdiği bilgi donanımı kazandırıp, onları içinde bulundukları çağı anlayıp yorumlayabilecek bilgi düzeyine ulaştırmak olmuştur. Unutulmamalıdır ki bir toplumun en büyük düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı ise öğretmenlerdir. Öğretmen geçmişin öğreticisi, geleceğin mimarıdır. ‘Bana bir harf öğretenin kölesi olurum’ diyen Hz. Ali’nin anlayışıyla, eli öpülesi öğretmenlerimize sahip çıkmalı, gerekli her türlü desteği vermeliyiz.

Yakın zamanda kaybettiğimiz şehit öğretmenlerimiz Şenay Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz gibi mesleğine aşık, canlarını ülkemiz ve milletimiz adına veren yüzlerce öğretmenizi rahmetle anıyor, aziz vatanımızın dört bir yanında, en ücra yerleşim yerinde her türlü zorluğa ve olumsuzluğa rağmen geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştiren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Tüm öğretmenlerimize yaşamları boyunca başarı, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.”

Etiketler :

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2015 manisadasonnokta.com İHA abonesidir.
www.manisadasonnokta.com
info@manisadasonnokta.com
Rss Mobile @ManisaSonNokta /manisadasonnokta

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Son Nokta

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir