ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL İLÇELER

Şehzadeler’den atalık tohum takas şenliği

Şehzadeler Belediyesi, sağlıklı ve doğal besin üretiminin önemine dikkat çekmek için Atalık Tohum Takas Şenliği düzenledi. Bu yıl ilki gerçekleştirilen şenlikte Şehzadeler Belediyesi’nin Hobi Bahçelerinde ürettiği ata tohumları vatandaşlara dağıtıldı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Kapitalist sistem, hibrit tohumla daha fazla üretme daha fazla kazanma derdinde. Ama bu durumun faturasını hep birlikte ödüyoruz. Millet olarak sağlıklı ürünleri tüketmeyi istemliyiz ki üreticiler de buna yönelsin.” dedi.

Eklenme:14.10.2019 / 14:06          Güncelleme:14.10.2019 / 14:06

Sağlıklı ve doğal bir besin üretiminin tohumla başladığına dikkat çekmek isteyen Şehzadeler Belediyesi, sağlıklı ata tohumlarının korunarak gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla tarihi Kurşunlu Han’da Atalık Tohum Takas Şenliği düzenledi.  İlk kez düzenlenen etkinlikte Şehzadeler Belediyesi’nin Hobi Bahçelerinde ürettiği doğal ata tohumları vatandaşlara dağıtıldı.  Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, şenlikte dağıtılan tohumların Hobi Bahçelerinde üretildiğine dikkat çekerek, Hobi Bahçelerinde ileriki zamanlarda seraların kurulacağını ve bu seralarda üretilecek fidelerin de yine Hobi Bahçelerini kullananlar ile vatandaşlara dağıtılacağını söyledi.  Vatandaşların alışverişlerini yaparken tercihlerini doğal ve organik besinlerden yana kullanması gerektiğini kaydeden Başkan Çelik, bu konudaki bilincin yaygınlaştırılması gerektiğini sözlerine ekledi. Başkan Çelik “ Bugün bir domates alıp yediğimizde buram buram kokması gereken domateste herhangi bir koku olmadığını görüyoruz. Bir karpuz alıp kestiğimizde renginin yerinde olduğunu görüyor ancak tadını anlamlandıramıyoruz. Karpuz mu, kavun mu yoksa kabak mı belli değil. Bunlar hep tohumların bozulmasından kaynaklanıyor. Kapitalist sistem hibrit tohumla daha fazla üretme daha fazla kazanma derdinde.  Ama bu durumun faturasını biz hep birlikte ödüyoruz. Hem yediklerimizden bir tat almayarak hem de sağlığımızla.  Millet olarak sağlıklı ürünleri tüketmeyi istemliyiz ki üreticiler de buna yönelsin.  Biz Şehzadeler Belediyesi olarak gücümüz nispetinde bu tür etkinliklere daha fazla destek olacağız” dedi. Başkan Çelik’in yaptığı açılış konuşmasının ardından etkinlikte Dünya Gazetesi Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım katılımcılara hitap ederek, tohumun günümüzdeki önemi hakkında bilgi verdi. Geçmiş dönemlerde milletler için enerjinin önemli olduğuna değinen Yıldırım, günümüzde ise enerjinin yerini gıda üretimine bıraktığını, bu nedenle de tohumun milletler için son derece önemli olduğunu söyledi. Yapılan konuşmaların ardından tohum takasına geçildi. Bu yıl ilki gerçekleştirilen şenlikte katılımcılara Şehzadeler Belediyesi’nin Hobi Bahçelerinde ürettiği atalık tohumlar verildi.  

 

 

 

Etiketler :

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2015 manisadasonnokta.com İHA abonesidir.
www.manisadasonnokta.com
info@manisadasonnokta.com
Rss Mobile @ManisaSonNokta /manisadasonnokta

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Son Nokta

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir