ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL İLÇELER

Atatürk’ün Rotasında 100. Yıl Türkiye Turu

'Manisa'dan Samsun’a Milli Mücadele’nin 100'üncü Yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İzinde' sloganı ile yola çıkan Manisalı İşadamı Hasan Balcı aracına monte ettiği; Atatürk büstü, Türk Bayrakları, Atatürk Posterleri, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve pankartlar ile 5 günlük bir tarihi bir yolculuğa çıktı. Hasan Balcı yolculuk sırasında; 10 şehir, 20 ilçe, onlarca mahalle ve semt gezecek. Hasan Balcı’ya bu yolculuğunda eşi Nehire Ersan Balcı, Ortaokul öğrencisi Batuhan Alkan ve gazeteci yazar Nurgül Yılmaz eşlik ediyor.

Eklenme:19.05.2019 / 17:19          Güncelleme:19.05.2019 / 17:19

18 Mayıs sabahı Manisa’dan Samsun’a  hareket eden grup; akşam saatlerinde Samsun’a girdi. Gece Samsun’da konaklayan grup 100.Yıl etkinliklerinin yapılacağı noktaları inceledi, bir gün öncesinden şehre akın eden; sporcular, motor yarışçıları, amatör sanatçılar ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile amaçlarına yönelik istişareler  etti.

Gittiğimiz her yerde korkmadan gerçekleri anlatıyoruz

Rotaları ve amaçları  hakkında bilgi veren İşadamı aktivist Hasan Balcı Atatürk´ün Samsun´a hareket edişinin 100. Yılında, bireysel olarak tarihi bir yolculuk gerçekleştirdiklerini, Gazi Mustafa Kemal’in Milli Mücadele yolunda ayak bastığı her toprağın milimetre karesini karış karış gezeceklerine, tarihe tanıklık edeceklerine  vurgu yaptı. Hasan Balcı; “Bu bizim Milli Mücadele ruhumuzu yansıtan bir girişim oldu. 19 Mayıs 1919’da başlayan ve zaferle nihayet bulan Milli Mücadele’nin 100. yılında, yine aynı ruhla Atamızın bize gösterdiği yolda, aynı ışıkla, aynı hedefle  yolumuza devam ediyoruz. Bugün Samsun’da yapılan tüm törenlere iştirak ettik. Samsun halkı ve şehir dışından gelen vatandaşlar bizi bağırlarına bastı.

10 ŞEHİR, 20 İLÇE, ONLARCA MAHALLE

Hasan balcı, “Evet yolculuğumuz çok yorucu. 5 gün boyunca geceli gündüzlü direksiyon sallamak, 10 şehir, 20 ilçe, onlarca mahalle ve nokta gezmek kolay değil. Ama Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele yolunda savaşarak aldığı ve Türkiye’nin kaderini değiştiren genelge ve kongrelerin yapıldığı şehirlere gitmek; bir Türk vatandaşı olarak görevimiz. O nedenle biz bu görevi yapmaktan vazgeçmeyeceğiz ve onurla yapacağız” ifadelerine yer verdi.

Samsun’da başlayan yolculuk İzmir Hasan Tahsin Anıtı önünde son bulacak

Hasan Balcı güzergahı hakkında bilgi vererek, “Bizde Mustafa Kemal Atatürk gibi Samsun’dan yola çıktık. Önce Amasya sonra, Çorum, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Uşak, Manisa ve son olarak İzmir  Hasan Tahsin Anıtı önünde yapacağımız basın açıklaması ile 5 günlük tarihi yolculuğumuza nokta koyacağız.” Diye  konuştu.

Aktivist Hasan Balcı Kimdir ?

Yıllardır tüm milli bayramlarda aracına monte ettiği Atatürk büstü ile resmi törenlere, kortejlere katılan aktivist  işadamı Hasan Balcı, 10 yıldır bu faaliyetini Manisa şehir içinde ve İzmir’de sürdürüyordu. Hasan Balcı kendine verdiği bu görevle, ilk defa Türkiye turuna çıkmış oldu.Hasan Balcı ve grubu 5 gün içinde; 10 Şehir, 20 ilçe, onlarca mahalle ve nokta gezecek. Yüzlerce vatandaş ile görüşecek, 2.200 Km. yol yapacak.

 

 

Etiketler :

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2015 manisadasonnokta.com İHA abonesidir.
www.manisadasonnokta.com
info@manisadasonnokta.com
Rss Mobile @ManisaSonNokta /manisadasonnokta

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Son Nokta

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir