ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL İLÇELER

Kıraloğlu, CHP İl Başkanı Balaban’ı yaylım ateşine tuttu

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Demokrat Parti’den (DP) Şehzadeler Belediye Başkan Adayı olan Uğur Kıraloğlu, Cumhuriyet Halk Parti’si (CHP) İl Başkanı Semih Balaban’a yönelik yaptığı açıklamasında demediğini bırakmadı. İşte Kıraloğlu’nun o açıklaması…

Eklenme:09.04.2019 / 02:03          Güncelleme:09.04.2019 / 02:05

CHP İl Başkanı Sayın Semih Balaban'ın 08.Nisan.2019 tarihinde yapmış olduğu basın toplantısında şahsım ile ilgili yapmış olduğu açıklamalara cevap verme zorunluluğu doğmuştur.

Öncelikli olarak Sayın Balaban'a İyi Parti Şehzadeler Belediye Başkanlığı Aday Adaylığım sürecinde vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ediyorum.

Sayın Balaban’ın, aday olmadığım için Millet İttifakına zarar verici eylemlerde bulunduğum ve Demokrat Parti'nin adayı olmak suretiyle Şehzadeler İlçesinde seçimin kaybedilmesine sebep olduğum şeklindeki düşüncelerine katılmamakla beraber, bu ithamları, seçim kaybına bahane üretmek ve gerçekleri çarpıtarak Manisalılardan gizlemek olarak görüyorum.

Unutulmamalıdır ki, Demokrat Parti 24.Haziran.2018 Genel Seçimlerinde Millet İttifakının bir üyesiydi ve bu seçimlerde Millet İttifakının üyesi olmamasına rağmen Mersin örneğinde olduğu gibi Millet İttifakına desteğini vermiştir. Buna rağmen Demokrat Parti'den aday olmamı Millet İttifakına zarar vermek gibi göstermek antidemokratik bir tavırdır.

43 yıllık tecrübeli bir siyasetçi olan Sayın Balaban ve İyi Parti İl Başkanı Hasan Eryılmaz, Millet İttifakı adına, hem aday seçiminde hem de İlçe paylaşımlarında çok ciddi hatalar yapmışlardır. Merkez sağın kuvvetli olduğu ilçelerde CHP'den adaylar gösterip, CHP’nin kuvvetli olduğu merkez ilçelerin hiçbirinde CHP'li adaylara yer vermemek hangi aklın ürünüdür? 

İki Merkez İlçe Yunusemre ve Şehzadeler'deki seçmen sayısı tüm Manisa'nın % 30 u kadardır ve Büyükşehirle beraber 3 yerde de bir tane CHP adayı olmaması merkezdeki CHP seçmenini sandıktan uzaklaştırmıştır.

Ayrıca Şehzadeler İlçesinde, Millet İttifakı adayının MHP'li bir meclis üyesi olması yani Cumhur İttifakı üyesi bir partiden olmasını, üstüne üstlük Millet İttifakı adayının İyi Parti İl Başkanı'nın iş ortağı olmasını Sayın Balaban ve Sayın Eryılmaz açıklamak zorundadır. Sayın Balaban'a soruyorum, CHP'nin veya İyi Parti'nin içinde kimseyi bulamadınız da mı MHP'li Meclis Üyesi bir arkadaşı, Sayın İsa Özdemir’i MİLLET İTTİFAKININ adayı yaptınız ve buna göz yumdunuz?

Millet İttifakının MHP'li Belediye Başkan adayı arkadaşın, İyi Parti İl Başkanının İŞ ORTAĞI olduğunu bilmemeniz mümkün değildi. Biliyorduysanız neden böyle bir duruma müsaade ettiniz? 

Aday yaptığınız Sayın İsa Özdemir, 5 yıl boyunca Cumhur İttifakının MHP'li üyesi olarak AKP'li Belediye ile uyum içinde çalışmıştır. Buna CHP'li 2 Meclis üyesi de şahittir. Şimdi bu aday arkadaşla seçimi kazansaydınız, seçimi Cumhur İttifakı mı kazanmış olacaktı yoksa Millet İttifakı mı?

Kendi seçmeninize, Millet İttifakı adı altında Cumhur İttifakı üyesi bir adaya oy verdirtmeye çalışmak siyasetin hangi kitabında yazmaktadır Sayın Balaban?

Manisalı, senaryosu aylar öncesinden yazılıp, süreci bilerek geciktirerek ortaya koyduğunuz oyunu görmüş ve sandıkta gereken cevabı vermiştir.

Millet İttifakı hiçbir belediyesi yokken toplamda 4 belediye kazanmıştır. Bu Belediyelerin hepsini CHP kazanmış, İyi Parti hiçbir belediyeyi kazanamamıştır. Eğer % 40 oya sahip iki partinin, ülkede iktidara karşı büyük bir tepkinin olduğu ortamda, 15 puan farkla seçimi kaybetmesi, Büyükşehir dahil 18 Belediyede 4 Belediye kazanması (yüzdesel olarak %22 yapar) başarı ise iki il başkanını da tebrik ederim. Ancak bana göre net bir şekilde başarısızlıktır ve bu başarısızlık iki il başkanına aittir.

Bu şartlar altında Millet İttifakına ben mi zarar verdim?  İyi Parti İl Başkanıyla beraber siz mi zarar verdiniz?

Bunun cevabını kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

Bu vesile ile İstanbul'da ve Ankara'da seçimleri kazanan Sayın Ekrem İmamoğlu'nu ve Sayın Mansur Yavaş'ı kutluyorum, başarılarının daim olmasını diliyorum.”  07.04.2019 / MANİSA

 Saygılarımla,

Uğur KIRALOĞLU

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri Demokrat Parti Şehzadeler Belediye Başkan Adayı

 

 

 

 

Etiketler :

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2015 manisadasonnokta.com İHA abonesidir.
www.manisadasonnokta.com
info@manisadasonnokta.com
Rss Mobile @ManisaSonNokta /manisadasonnokta

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Son Nokta

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir