ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL İLÇELER

Baybatur'dan 18 Mart mesajı

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Türk ve dünya tarihinin dönüm noktalarından biri olan ve vatanımızın yedi düvele karşı cansiperane savunulmasında binlerce genç filizinin toprağın bağrına düştüğü, nice kahramanlık hikâyelerine sahne olan Çanakkale Zaferi’nin 104’ncü yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Eklenme:17.03.2019 / 14:25          Güncelleme:17.03.2019 / 14:25

Çanakkale’nin, bin yıllık tarihimizin her anına damga vuran istiklal ve istikbalimiz konusundaki kararlılığımızın, iman gücünün, çok büyük fedakârlıklarla bir kez daha teyit edildiği yer olduğunu belirten Baybatur, mesajında şunları kaydetti:

“Azmin ve imanın teknolojiye galebe çaldığı tarihte eşine çok az rastlanan bu büyük destan, namusu bildiği vatanının ve milletinin bekası için gözlerini kırpmadan canlarını vermeyi göze alan yüz binlerce kahramanın eseridir. 'Bir gül bahçesine girercesine' toprağa düşen yiğitler dünyayı kendilerine hayran bırakan mücadeleleriyle, ‘Çanakkale geçilmez’ sözünü, sözün ardında ki inancı, kararlılığı ve cesareti tarihe kanlarıyla yazdırmışlardır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, ‘Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur’ sözlerinde ifadesini bulan bu zafer, aynı zamanda yurdun dört bir köşesinden ortak bir ülküyle kardeşçe birbirine inanmış isimsiz kahramanların, vatan ve millet sevgisinin ölümsüzlük anıtıdır. Dünya tarihini ve masa başında yapılan hesapları değiştiren bu zafer, aynı zamanda milli mücadelenin de ilk kıvılcımı ve şahlanan bir milletin hür yaşama aşkının ibret verici ve destansı bir mücadelesidir. Çanakkale Zaferi, sadece geçmişimizin aziz bir hatırası değil, geleceğe yürüyüşümüzün de en güçlü ilham kaynaklarından biridir. Bugün milletimiz, ülkemiz üzerinde oynanmak istenen her türlü kirli oyunu ‘Çanakkale Ruhu’ ile birlik ve beraberlik içinde hareket ederek bozacak güce sahiptir. Nitekim aziz vatan toprakları üzerinde operasyon yapmak isteyen PKK, FETÖ ve diğer taşeron terör örgütlerle, bu örgütlerin perde gerisindeki güçlere aziz milletimiz gerekli cevabı vermiş, 15 Temmuz ihanet teşebbüsü ile çukur siyaseti boşa çıkarılmış, esarete ve dayatmalara rıza göstermeyeceğini bir kez daha ispatlamıştır. Bir asır önce Çanakkale'de olduğu gibi, 100 yıl sonra da benzer işgal girişimlerine karşı şanlı bir direniş ortaya koyarak, vatanını korumak için neler yapabileceğini en gür sesle, aynı ruh ve inançla yedi cihana ilan etmiştir. Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve emanet edilen bu kutsal topraklara, aynı şuurla sahip çıkarak korumak, bizden sonraki nesillere daha güvenli bir gelecek bırakarak şanlı tarihimizden aldığımız güçle büyük ve güçlü Türkiye için yolumuza devam etmektir. Geçmişi olmayanın geleceğinin de olamayacağı bilinciyle 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete irtihal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet, tazimle ve şükranla yâd ediyorum.”

Etiketler :

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2015 manisadasonnokta.com İHA abonesidir.
www.manisadasonnokta.com
info@manisadasonnokta.com
Rss Mobile @ManisaSonNokta /manisadasonnokta

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Son Nokta

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir